Το θέατρο ΑΜΙΡΑΛ και η Εταιρεία νόσου Alzheimer Αθηνών διοργανώσαν δύο ειδικές βραδιές θεάτρου, την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, αφιερωμένες στους ανθρώπους με νόσο Αλτσχάιμερ.

Μέρος των εισπράξεων από την παράσταση του έργου του Χάρη Ρώμα, 'Είδα τον Χάρη με τα μάτια μου', με πρωταγωνιστές τον ίδιο τον Χάρη Ρώμα, την Άννα Κουρή, τον Πέτρο Μπουσουλόπουλο και την Πηνελόπη Πλάκα, παραχωρήθηκαν στην Εταιρεία, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στο σημαντικό έργο της.

Συγκεκριμένα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του προγράμματος 'Φροντίδα στο σπίτι για ανοϊκούς ασθενείς' της Εταιρείας νόσου Alzheimer Αθηνών, καλύπτοντας σε ετήσια βάση το κόστος για τα καύσιμα κίνησης του αυτοκινήτου που χρησιμοποιεί η ομάδα των επαγγελματιών υγείας.

Το πρόγραμμα 'Φροντίδα στο Σπίτι' απευθύνεται σε οικογένειες ανοϊκών ασθενών που δεν μπορούν να μετακινηθούν, λόγω της βαρύτητας της νόσου ή άλλων προβλημάτων. Στόχος του προγράμματος είναι η παραμονή των ανοϊκών ασθενών στο οικογενειακό περιβάλλον, η αποφυγή της ιδρυματικής φροντίδας, η ανακούφιση του φορτίου των φροντιστών κτλ.

Ομάδα από ψυχολόγο, νοσηλευτή ή γιατρό επισκέπτεται περιοδικά τις οικογένειες των ασθενών προσφέροντας εντελώς δωρεάν

  • πρωτοβάθμια φροντίδα
  • Οργανωμένη ψυχοκοινωνική στήριξη
  • Εκπαίδευση
  • Συμβουλευτική
  • Επικοινωνία με την κοινότητα.

Η Εταιρεία νόσου Alzheimer Αθηνών ευχαριστεί θερμά το θέατρο ΑΜΙΡΑΛ, τον κ. Πάνο Λειβαδά και τον κ. Χάρη Ρώμα για την εξαιρετική πρωτοβουλία τους, ελπίζοντας ότι θα βρει μιμητές και σε άλλους φορείς της καλλιτεχνικής κοινότητας.


Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα