Καθώς οι επιπτώσεις της νόσου Αλτσχάιμερ είναι δραματικές σε παγκόσμιο επίπεδο, η προσέγγιση λύσεων σχετικά με την πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία και την αντιμετώπισή της αποτελούν ένα σημαντικό ζήτημα.

Φοιτητές από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανέπτυξαν ένα καινοτόμο σύστημα, με σκοπό να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον που θα διευκολύνει, θα κατανοήσει και θα ενσωματώσει τις ανάγκες της όλης κοινότητας του Αλτσχάιμερ (ασθενείς, νοσηλευτές και γιατρούς).

Το Symbiosis, όπως ονομάζεται, αναπτύσσει ένα περιβάλλον χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής, προσαρμοζόμενης στις ανάγκες του εκάστοτε ασθενή και ενεργοποιεί τις πνευματικές και φυσικές δεξιότητές του, ενισχύοντας παράλληλα την αίσθηση της αυτονομίας και αυτοπεποίθησης.

Η πορεία της αλληλεπίδρασης με το Symbiosis καταγράφεται συνεχώς, παρέχοντας (μέσω δικτύου Cloud) άμεση ενημέρωση στον περιθάλποντα και στο συνδεόμενο με τον ασθενή γιατρό. Ο γιατρός από την πλευρά του μπορεί να διαχειρίζεται τους ασθενείς του ανά πάσα στιγμή και από οποιοδήποτε σημείο μέσω της σύνδεσής του από τη συσκευή smartphone του στη βάση (SymbioCloud).

Η ομάδα του Symbiosis στο TEDMED Live Athens θα μας παρουσιάσει το πώς μπορεί το σύστημα αυτό να βελτιώσει την ποιότητα ζωής της κοινότητας του Αλτσχάιμερ.

Το ΙΑΤΡΟΝΕΤ είναι ευγενικός χορηγός του TEDMED Live Athens.

Πηγές:
Tedmedlive.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΟΦ: 234 φάρμακα σε έλλειψη, 45 νοσοκομειακά, 6 σκιαγραφικά, 4 εμβόλια [κατάλογος]
Τα φάρμακα παρασκευάζονται για ασθενείς, όχι για αποθέματα
Θέλουμε να μας πει το DNA μας από τι μπορούμε να αρρωστήσουμε;