Πρακτική άσκηση των γυναικολόγων σε μεθόδους αντιμετώπισης ασθενών με βλάβες που σχετίζονται με τον ιο HPV θα γίνουν στο Ιασώ, στο πλαίσιο του 11ου Ευρωπαϊκού Σεμιναρίου Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου, την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Πρόκειται για το πρακτικό μέρος “Hands on” του σεμιναρίου, ενώ το θεωρητικό μέρος, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 και Σάββατο 15 Ιουνίου του 2013 στο Hilton.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του σεμιναρίου και Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΑΣΩ, Καθηγητή κ. Εμμανουήλ Διακομανώλη θα δοθεί έμφαση στην θεραπεία των προκαρκινικών αλλοιώσεων του κατώτερου γεννητικού συστήματος της γυναίκας.

Η πρακτική αυτή άσκηση στην Κλινική ΙΑΣΩ, περιλαμβάνει μικρές ομάδες ιατρών και έχει σχεδιαστεί να είναι άμεσα διαδραστική με τους εκπαιδευτές για να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η επιστημονική αυτή εκδήλωση είναι ειδικά σχεδιασμένη για να βοηθήσει τον εκπαιδευόμενο ιατρό στη διαχείριση και αντιμετώπιση ιδιαίτερων κλινικών προβλημάτων.

Το Ευρωπαϊκό Σεμινάριο Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου, το οποίο επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, τελεί υπό την Αιγίδα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κολποσκόπησης, της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογίας Τραχήλου και Κολποσκόπησης και της Α’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.