Ένα σημαντικό πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου της Οστεοαρθρίτιδας της τρίτης ηλικίας, ξεκινά από 2 Φεβρουαρίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, μέσα από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, μαζί με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. 

Το πρόγραμμα θα τρέξει πιλοτικά σε 20 ενορίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, και έχει στόχο να ελεγχθούν όλα τα αδιάγνωστα περιστατικά οστεοαρθρίτιδας, σε ανασφάλιστους και άπορους ασθενείς, καθώς και σε άτομα της τρίτης ηλικίας, ώστε να προλάβουν τους χρόνιους πόνους και να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους.

Η οστεοαρθρίτιδα, αποτελεί την πιο συχνή αιτία χρόνιου πόνου, στις μεγαλύτερες ηλικίες, καθώς ο αριθμός των ατόμων που πονούν από ΟΑ, αυξάνει συνεχώς λόγω της γήρανσης του πληθυσμού μας και λόγω αύξησης της παχυσαρκίας.

«Είναι σημαντική η ανάπτυξη συστημάτων στη δημόσια υγεία που θα διασφαλίζουν την ποιότητα των παρεμβάσεων και τη δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος για την ελάττωση και την ανακούφιση του χρόνιου πόνου», τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης στα πλαίσια εκδήλωσης για το χρόνιο πόνο. Και πρόσθεσε:

«Στα εθνικά προγράμματα της Δημόσιας Υγείας πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ανθρώπων, με χρόνιο πόνο, μέσα από μια συστηματική ανασκόπηση και αξιολόγηση των υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής φροντίδας, τόσο στην πρόληψη του πόνου όσο και στην αξιολόγηση και ανακούφισή του».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γονίδια οικογένειας από την Κολομβία ίσως "φρενάρουν" τη νόσο Alzheimer
Τι είναι οι ηλεκτρολύτες και σε ποιες τροφές τους βρίσκουμε
Περπάτημα: "Φάρμακο" κατά του πόνου στη μέση [μελέτη]