Διακεκριμένους νευρολόγους, νευροχειρουργούς και ιατρούς πρωτοβάθμιας φροντίδας από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα υποδεχτεί η Λάρισα εν όψει του Διεθνούς Συνεδρίου “Treatment of Epilepsies II”, που πρόκειται να διεξαχθεί στις 16-18 Μαΐου 2014, στο Αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη Λάρισα.

Το συνέδριο διοργανώνει η Νευροχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Georgia Regents University σε συνέχεια της επιτυχημένης διοργάνωσης του Διεθνούς Συμποσίου “Treatment of Epilepsies” που διεξήχθη στη Λάρισα τον Μάιο του 2010.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η ενημέρωση των συμμετεχόντων, νευρολόγων, νευροχειρουργών και νευροεπιστημόνων, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις πάνω στην έρευνα για την αντιμετώπιση της επιληψίας και των συναφών επιληπτικών συνδρόμων, καθώς επίσης και η ανάπτυξη συζήτησης γύρω από τα πρόσφατα ευρήματα για τη χειρουργική αντιμετώπιση των ασθενών με φαρμακοανθεκτική επιληψία.

Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μερικούς από τους πιο γνωστούς, σε διεθνές επίπεδο, επιστήμονες από το χώρο της έρευνας και της χειρουργικής της επιληψίας. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στα στρογγυλά τραπέζια και σε διαδραστικές συνεδρίες.

Το συνέδριο υποστηρίζουν: European Association of Neurosurgical Societies, American Society for Stereotactic and Functional Neurosurgery, European Society for Stereotactic and Functional Neurosurgery, Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος κατά της Επιληψίας, Ελληνική Νευροχειρουργική Εταιρεία, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας «Ο Ιπποκράτης».

Περισσότερες πληροφορίες: www.epilepsy2014.com 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο FDA ενέκρινε νέο φάρμακο για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος γυναικών
Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατανάλωση αλκοόλ και καπνού από τους νέους
ΕΚΑΒ: Ολοκληρώθηκε η πλήρους ανάπτυξης άσκηση πεδίου στην Κρήτη