Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου “Treatment of Epilepsies II”, που πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως τις 18 Μαΐου 2014, στο Αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους διακεκριμένοι επιστήμονες από το χώρο της έρευνας και της χειρουργικής της επιληψίας από την Ευρώπη και την Αμερική, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν γνώμες και απόψεις και να καταδείξουν καινοτόμες μεθόδους στην αντιμετώπιση της επιληψίας και των συναφών επιληπτικών συνδρόμων. Μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκαν στρογγυλά τραπέζια και διαδραστικές συνεδρίες όπου αναπτύχθηκαν εκτενώς τα πρόσφατα ευρήματα για τη χειρουργική αντιμετώπιση των ασθενών με φαρμακοανθεκτική επιληψία.

Το συνέδριο υποστήριξαν: European Association of Neurosurgical Societies, American Society for Stereotactic and Functional Neurosurgery, European Society for Stereotactic and Functional Neurosurgery, Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος κατά της Επιληψίας, Ελληνική Νευροχειρουργική Εταιρεία, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας «Ο Ιπποκράτης».

Το συνέδριο διοργάνωσε η Νευροχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Georgia Regents University σε συνέχεια της επιτυχημένης διοργάνωσης του Διεθνούς Συμποσίου “Treatment of Epilepsies” που διεξήχθη στη Λάρισα το Μάιο του 2010.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Θ Ψαλτοπούλου: Αύξηση περιστατικών καρκίνου σε νέες ηλικίες ειδικά στο γαστρεντερικό
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα