Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Άσθματος, διοργάνωσε την Τετάρτη 7 Μαΐου το Ιατρικό Π. Φαλήρου του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, για τους πολίτες των Νοτίων Προαστίων.

Το «παρών» στην πρόληψη για τις αναπνευστικές παθήσεις, έδωσε ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου, κ. Διονύσης Χατζηδάκης, ο οποίος συμμετείχε και στις εξετάσεις που διενεργήθηκαν από τους εξειδικευμένους ιατρούς του Ιατρικό Π. Φαλήρου. Με αφορμή την πρωτοβουλία αυτή, δήλωσε: «Σε μια περίοδο οικονομικών δυσκολιών στην πατρίδα μας, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών για ακόμη μια φορά έδειξε το κοινωνικό του πρόσωπο με τη διενέργεια δωρεάν εξετάσεων για τους δημότες μας και την ενημέρωσή τους για τη σημασία της πρόληψης στις αναπνευστικές παθήσεις. Ευχαριστούμε, εκ μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης, τόσο τον Πρόεδρο του Ομίλου Δρ. Γ. Αποστολόπουλο για την κοινωνική του προσφορά, όσο και τα στελέχη του Ιατρικού Π. Φαλήρου - με τα οποία υπάρχει αγαστή συνεργασία - για τη συμπαράστασή τους όλα τα χρόνια στους συμπολίτες μας».

Ο Διευθυντής του Ιατρικού Π. Φαλήρου κ. Ιωάννης Πυρνοκόκης, δήλωσε: «Η σημερινή προσέλευση του κόσμου που ξεπερνά κατά πέντε φορές τη μέση ημερήσια επισκεψιμότητα της μονάδας μας, μάς επιβεβαιώνει και μάς ενθαρρύνει να συνεχίσουμε να λειτουργούμε, έχοντας ως σκοπό τη διατήρηση υψηλού επιπέδου υγείας στους κατοίκους των Ν. Προαστίων, τόσο μέσα από την παροχή κορυφαίων υπηρεσιών υγείας από τη διακεκριμένη επιστημονική μας ομάδα, όσο και τη διενέργεια δράσεων που υπογραμμίζουν τη σημασία της ενημέρωσης στην πρόληψη της υγείας».

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της νοσηλευτικής μονάδας Ιατρικού Π. Φαλήρου, διενεργήθηκαν προληπτικές εξετάσεις αναπνοής με σπιρομέτρηση και ροομετρία, ενώ οι διακεκριμένοι ιατροί κ.κ. Νίκη Γεωργάτου- Παπαγεωργίου, Διευθύντρια Πνευμονολόγος, Δημήτρης Χωριανόπουλος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Πνευμονολόγος- Φυματιολόγος, και Χρυσή Αγγελετοπούλου, Πνευμονολόγος, ενημέρωσαν τους ενδιαφερόμενους για τις αναπνευστικές παθήσεις – βρογχικό άσθμα, Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, αναπνευστική ανεπάρκεια, καρκίνο πνεύμονα, σύνδρομο απνοιών, υποπνοών στον ύπνο κ.α. – και τη σημασία της πρόληψης για τη διατήρηση της καλής υγείας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;