Με επιτυχία και παρουσία πολλών νέων συνανθρώπων μας πραγματοποιήθηκε στις 13 Οκτωβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων από τον σύλλογο Κίνηση Αδελφών Ατόμων με Προβλήματα Ψυχικής Υγείας "ΚΙΝΑΨΥ" (www.kinapsi.gr), ημερίδα με θέμα: "Θεραπεύοντας την Ψύχωση με Αξιοπρέπεια".

Στην ημερίδα έγινε εκτενής αναφορά στην παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας 2015 με θέμα την Αξιοπρέπεια στην Ψυχική Υγεία.

Επαγγελματίες Ψυχικής υγείας, όπως ο καθηγητής Ψυχιατρικής κ. Γιώργος Χριστοδούλου, οι Ψυχίατροι κ.κ Δημήτρης Πλουμπίδης, Δημήτρης Κόντης, Ευάγγελος Κατσιούλης, οι ψυχολόγοι Γιάννης Χρυσόπουλος και Ειρήνη Βαμβακάρη ενημέρωσαν το κοινό για τρέχοντα θέματα της Ψυχική Υγείας στην Ελλάδα.

Ενδιαφέρον είχαν και οι εισηγήσεις για την Ευρωπαϊκή ματιά στην ψυχική υγεία από τους κ.κ Σπύρο Ζορμπά, Μέλους του ΔΣ της EUFAMI και τον κ. Paul Arteel από την Ομοσπονδία Gamian Europe.

Ο Διδάκτωρ κοινωνικής πολιτικής κ. Μενέλαος Θεοδωρουλάκης παρουσίασε στοιχεία της πορείας της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στην Ελλάδα ενώ αναφέρθηκε και στο σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης εργαζομένων στην ψυχική υγεία στην Ελλάδα.

Ο κ. Αχιλλέας Βασιλικόπουλος, ο κ. Παναγιώτης Δήμου, η Κα Γιάννα Λύτρα και ο κ. Γιώργος Κεσσίσογλου, εκπρόσωποι του σωματείου Σύμπλευση, παρουσίασαν βιωματικά, εμπειρίες από καλή πρακτική, από ομάδα παρέμβασης κατ οίκον σε λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Παρεμβάσεις έγιναν και από λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας όπως την Κα Νατάσα Βασιλάκη, και τον κ. Νίκο Αποστόλου, οι οποίοι παρουσίασαν βιωματικά τις θέσεις και τους προβληματισμούς τους σχετικά με το τι είναι "αξιοπρέπεια στην ψυχική υγεία".

Τον συντονισμό της επιτυχούς εκδήλωσης έκανε ο κ. Ευάγγελος Ασπρογέρακας.

Η εκδήλωση τέθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων Υπουργείου Υγείας και της πρωτοβουλίας "Year Of the Brain" του European Brain Council.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ – ΕΟΠΥΥ
Έρευνα συνδέει τα φάρμακα για τις καούρες με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ημικρανίας
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και ΒΙΑΝΕΞ θωρακίζουν τον Έλληνα φαρμακοποιό