Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης (Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015), το ΙΑΣΩ General προσφέρει πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου με μέτρηση οστικής πυκνότητας στην τιμή των 30 Ευρώ και δωρεάν κλινική εξέταση από εξειδικευμένο Ορθοπαιδικό ή Ρευματολόγο. Παράλληλα, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση παρέχοντας έτσι στους ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα να λύσουν όλες τις απορίες τους σχετικά με τη νόσο.

Η κλινική εξέταση θα πραγματοποιείται στο Ιατρείο Οστεοπόρωσης του ΙΑΣΩ General κατά τη διάρκεια της οποίας, όταν ενδείκνυται, θα γίνεται και υπολογισμός της πιθανότητας καταγματικού κινδύνου (δείκτης FRAX).

Οι ενδιαφερόμενοι-ες μπορούν να επικοινωνήσουν για προγραμματισμό του ραντεβού τους στο τηλ. 210-6502020 από τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου έως την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου (08:00-16:00). Σημειώνεται ότι η προσφορά αφορά συγκεκριμένο αριθμό ατόμων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Παράλληλα, η ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Οστεοπόρωση, μια σιωπηλή επιδημία» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Οκτωβρίου και ώρα 17:00μμ στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Κλινικής. Ομιλητής θα είναι ο κ. Νικόλαος Λάγιος, Υπεύθυνος του Ιατρείου Οστεοπόρωσης και Διευθυντής της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΙΑΣΩ General. Όλοι οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα δικαιούνται τη συγκεκριμένη προσφορά.

Η οστεοπόρωση (απώλεια οστικής μάζας) αποκαλείται «σιωπηλή επιδημία» επειδή στις περισσότερες περιπτώσεις δεν εμφανίζει συμπτώματα. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος είναι απαραίτητος για την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της. Μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, όπως κατάγματα ισχίου, καρπού και σπονδυλικής στήλης, απώλεια ύψους, κύφωση, αλλαγή στάσης σώματος και πόνους στην πλάτη και στο θώρακα. Αφορά περισσότερο γυναίκες και λιγότερο άνδρες, μέσης και μεγάλης ηλικίας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο