Η μελατονίνη, ορμόνη που εκκρίνει ο οργανισμός φυσικά κατά τις βραδινές ώρες, είναι γνωστή για τη συμβολή της στον ύπνο. Άτομα τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα αϋπνίας και διαταραχές στους κύκλους ύπνου- εγρήγορσης επωφελούνται από την πρόσληψη μελατονίνης, είτε από τις τροφές όπου υπάρχει σε μικροποσότητες ή από κάποιο συμπλήρωμα διατροφής. Στα συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν μελατονίνη ανήκει και το NightAde της γνωστής εταιρείας Lanes. Tα συμπληρώματα διατροφής Lanes που διακρίνονται για τις επιδόσεις, τις μελέτες, την ποιότητα, την ασφάλεια και αποτελεσματικότητά τους, δημιουργούνται με γνώμονα τη διαρκή διερεύνηση φυσικών διατροφικών συστατικών που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες καταναλωτικές ανάγκες. Το NightAde ξεχωρίζει γιατί περιέχει 1mg μελατονίνης, που είναι η πλέον αποτελεσματική ποσότητα για τον ύπνο, σε υπογλώσσια μορφή δισκίου για άμεσα και δραστικά αποτελέσματα.

Όμως, μία νέα μελέτη που έγινε σε γυναίκες στην εμμηνόπαυση, διευρύνει του ορίζοντες δράσης της μελατονίνης. Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε το Μάρτιο στο Clinical Endocrinology, η πρόσληψη μελατονίνης μπορεί να περιορίσει τη μάζα των λιποκυττάρων και, παράλληλα, να αυξήσει το μυϊκό ιστό βελτιώνοντας έτσι τη σύσταση του σώματος. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχουσες ακολούθησαν αγωγή ενός έτους προσλαμβάνοντας συμπλήρωμα μελατονίνης σε ποσότητα 1mg, παράλληλα με ασβέστιο και βιταμίνη D3. Οι ερευνητές ανέλυσαν τη σύσταση μάζας σώματος των γυναικών στο ξεκίνημα και στο τέλος της μελέτης. Τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξα, αφού χωρίς κάποια περαιτέρω προσπάθεια υπήρξε μείωση της μάζας των λιποκυττάρων κατά 6,9% και του συνολικού λιπώδους ιστού κατά 7,2%, ενώ παράλληλα υπήρξε βελτίωση του μυϊκού ιστού κατά 5,2%.

Τα ευρήματα της εν λόγω μελέτης είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα αύξησης του λιπώδους ιστού και, κυρίως, αύξηση της κοιλιακής περιμέτρου. Σύμφωνα με τα δεδομένα των ερευνητών η συστηματική πρόσληψη συμπληρώματος μελατονίνης 1mg, όπως το NightAde της Lanes, θα μπορούσε να επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα στο πρόβλημα αύξησης λίπους που παρουσιάζουν. Γεγονός το οποίο θα είχε σημαντικά οφέλη όχι τόσο στην εμφάνιση και την ψυχολογία των γυναικών, αλλά και στην υγεία τους, συμβάλλοντας σημαντικά στην πρόληψη παθήσεων που σχετίζονται με αυξημένα επίπεδα λίπους στον οργανισμό.

Παράλληλα, η χρήση του συμπληρώματος μελατονίνης NightAde θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη στις γυναίκες που αντιμετωπίζουν συμπτώματα αϋπνίας και δυσκολίας στον ύπνο κατά την κλιμακτήριο. Λαμβάνοντας NightAde της Lanes θα μπορούσαν να εξαλείψουν τα συμπτώματα αϋπνίας που αντιμετωπίζουν, φροντίζοντας παράλληλα για τη σιλουέτα τους αφού θα μπορούσαν να μπλοκάρουν την αύξηση του σωματικού τους λίπους.

Τα τελευταία χρόνια η μελατονίνη και οι δράσεις της στον οργανισμό μελετώνται συστηματικά. Πράγματι, είναι μία ορμόνη που πέραν της ρύθμισης του Κιρκαδικού ρυθμού, η πρόσληψή της φέρεται να έχει πολλαπλά οφέλη στην υγεία. Τα μέχρι στιγμής δεδομένα προτείνουν πως η χρήση χαμηλής ποσότητας μελατονίνης έχει τα περισσότερο ικανοποιητικά αποτελέσματα. Στηριζόμενη σε αυτό, η εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής Lanes δημιούργησε το NightAde. Το NightAde είναι συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει 1mg μελατονίνης σε δισκίο υπογλώσσια μορφής, προσφέροντας άμεση και αποτελεσματική δράση. Μπορείτε να το βρείτε στην προσιτή τιμή των 10,90€ και με διάρκεια αγωγής 3 μηνών, στο κοντινότερο φαρμακείο σας ή να μάθετε περισσότερα για τα οφέλη του εδω.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο ψηφιακός φάκελος ασθενούς, η τεχνητή νοημοσύνη και η μεγάλη παγίδα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA