Η οστεοπόρωση είναι μια σιωπηλή νόσος, καθώς δεν συνοδεύεται από προειδοποιητικά συμπτώματα. Όταν αυτά εκδηλώνονται είναι ήδη αργά, αφού οφείλονται σε κάταγμα. Πρόκειται για μία από τις συχνότερες μεταβολικές διαταραχές των οστών που αυξάνουν με την ηλικία.

Σε παγκόσμιο επίπεδο ευθύνεται για σχεδόν εννέα εκατομμύρια κατάγματα ετησίως. Μια στις τρεις γυναίκες και ένας στους πέντε άνδρες, μετά την ηλικία των 50 ετών θα υποστούν οστεοπορωτικό κάταγμα. Σε γυναίκες με ηλικία άνω των 45 ετών, η οστεοπόρωση ευθύνεται για νοσηλεία σε νοσοκομειακές μονάδες περισσότερες ημέρες από άλλα νοσήματα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται το έμφραγμα του μυοκαρδίου και ο καρκίνος του μαστού.

Στη βάση αυτών των δεδομένων και με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center συμμετέχει στις γενικότερες δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης (20 Οκτωβρίου), προσφέροντας και έναν πλήρη προληπτικό/διαγνωστικό έλεγχο σε χαμηλότερη τιμή. Ειδικότερα, το Ιατρείο Οστεοπόρωσης του ΕΝΗC διαμόρφωσε ένα ολοκληρωμένο «πακέτο» εξετάσεων, το οποίο προσφέρεται κατά την περίοδο 20 – 31 Οκτωβρίου 2016, κατόπιν ραντεβού, στην προνομιακή τιμή των 45€ και περιλαμβάνει:
- Κλινική εξέταση από εξειδικευμένο ιατρό
- Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας
- Γενική αίματος
- Ειδικές αιματολογικές εξετάσεις (Ολικό Ασβέστιο, Φώσφορος, Βιταμίνη D-3, Αλκαλική φωσφατάση).

Για να κατοχυρώσουν το δικαίωμά τους στην ειδική προσφορά και να κλείσουν το ραντεβού τους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν από 20 έως 31 Οκτωβρίου στο 210. 6972315 (08.30΄-15.30΄ κατά τις εργάσιμες ημέρες) ή να αποστείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]