Η ζωή αποκτά περισσότερο χρώμα και ελπίδα με τη δεύτερη φάση της εκστρατείας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ‘Η ζωή έχει χρώμα’, που έχει σαν στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για το σημαντικό θέμα της παιδικής παχυσαρκίας, με τίτλο ‘Ρίξε το βάρος στο παιδί’.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε στις 23, 24 και 25 Μαρτίου στον εκθεσιακό χώρο του ΜΕΤΡΟ του Συντάγματος το ‘Σπίτι της Υγιεινής Διατροφής’. Πάνω από 5.000 παιδιά και 7500 ενήλικες επισκέφτηκαν το βιωματικό αυτό πάρκο και ενημερώθηκαν για την αναγκαιότητα της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.

Επιπλέον, συμμετείχαν σε δημιουργικές δραστηριότητες προκειμένου να αντιληφθούν τη χρησιμότητα της άσκησης ως αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς τους.

Συγκεκριμένα, οι δραστηριότητες των παιδιών διακρίνονταν σε δύο ηλικιακά επίπεδα, έτσι ώστε να διευκολύνεται η συμμετοχή και κατανόηση του θέματος της ισορροπημένης διατροφής και φυσικής δραστηριότητας από τα παιδιά. Τα παιδιά ηλικίας 5-8 ετών προτρέπονταν να ασχοληθούν με μια σειρά δράσεων και παιχνιδιών που αφορούσαν στο γνωστικό, κινητικό και δημιουργικό τομέα, όπως η πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής, η αγορά των σωστών τροφών από τα μαγαζάκια του ‘Σπιτιού της Υγιεινής Διατροφής’, η κίνηση με τα τρελά μαντήλια, το τραμπολίνο, τα εμπόδια και η ζωγραφική με θέμα την υγιεινή διατροφή.

Αντίστοιχα, τα παιδιά ηλικίας 9-12 ετών, ενημερώνονταν με διαδραστικό τρόπο μέσα από τον τροχό της γνώσης, την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής και της σωστής επιλογής τροφών και αναλογιών, την κατανόηση της σημασίας του πρωινού σε ημερήσια βάση, τα αθλήματα, όπως μπάσκετ, χόκει, δοκός και την καλλιέργεια της δημιουργικότητάς τους μέσα από τη ζωγραφική με θέμα την υγιεινή διατροφή.

Παράλληλα, στο ‘Σπίτι της Υγιεινής Διατροφής’ είχαν χώρο και λόγο και οι ενήλικες (γονείς – συγγενείς - εκπαιδευτικοί). Στα info kiosks, οι διατροφολόγοι ενημέρωναν τα παιδιά, τους εφήβους και τους ενήλικες για τη σημαντικότητα της ισορροπημένης διατροφής και άσκησης.

Τέλος, δεν ήταν λίγοι και οι ενήλικες που συμμετείχαν σε δραστηριότητες μαζί με τα παιδιά τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Έλληνες ολυμπιονίκες Πέτρος Γαλακτόπουλος και Στέλιος Μυγιάκης, οι οποίοι έπαιξαν και φωτογραφήθηκαν με τους μικρούς τους θαυμαστές. Το παρών έδωσε επίσης η παρουσιάστρια της εκπομπής ‘Νηστικό Αρκούδι’ ‘Εστερ Σαρφάτη και η διατροφολόγος Χριστίνα Κωστάρα, οι οποίες παρουσίασαν στα παιδιά με δημιουργικό τρόπο την προετοιμασία ενός σωστού και υγιεινού πρωινού.

Τέλος, υπήρξαν οργανωμένες επισκέψεις παιδιών από το Χαμόγελο του Παιδιού και το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης.

Οι δράσεις της καμπάνιας ‘Ρίξε το βάρος στο παιδί’ συμπεριλαμβάνουν επισκέψεις των ολυμπιονικών και πρεσβευτών της εκστρατείας ‘Η ζωή έχει χρώμα’ σε επιλεγμένα σχολεία της χώρας, όπου θα διανεμηθούν τα ενημερωτικά έντυπα παιδικής παχυσαρκίας για παιδιά και εφήβους.

Επιπλέον, θα ακολουθήσει συνεργασία με την ΕΡΤ ΑΕ για τη διοργάνωση ενημερωτικών εκπομπών για το ζήτημα της παιδικής παχυσαρκίας και για την ανάπτυξη διαφημιστικού προγράμματος με στόχο την ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΚΑΤ
Συμβουλές αυτοφροντίδας που θα κάνουν τη διαφορά
Κ. Νταλούκας: Καθησυχαστικός για τα κρούσματα λοίμωξης από παρβοϊό