Διεθνές βραβείο απέσπασε η Coca-Cola για την καινοτόμο δράση της στον τομέα της υγείας και, συγκεκριμένα, για την παιδική παχυσαρκία, στο 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αναψυκτικών ‘InnoBev’, που ολοκληρώθηκε σήμερα στη Μόσχα.

Το Σύστημα της Coca-Cola στην Ελλάδα διακρίθηκε με το ‘Βραβείο Καινοτομίας’ στην κατηγορία ‘Καλύτερης Νέας Πρωτοβουλίας στον τομέα της Υγείας’ ανάμεσα σε εταιρείες του κλάδου μη αλκοολούχων ποτών, παγκοσμίως (Beverage Innovation Awards 2008: 'Best New Health Initiative').

Η Coca-Cola διακρίθηκε για το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ‘ΜΕΤΡΟ-ΠΟΙΚΙΛΙΑ-ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ’, που στοχεύει στην προαγωγή και διατήρηση της καλής υγείας των παιδιών, μέσω της διατροφικής εκπαίδευσης στα σχολεία όλης της χώρας.

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και υλοποιείται σε συνεργασία με επιστήμονες του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, με τo μη κερδοσκοπικό οργανισμό Quality Net Foundation και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Βασικό εργαλείο του προγράμματος αποτελεί το μη λογοτυπημένο επιστημονικό εκπαιδευτικό υλικό για μαθητές και δασκάλους της Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης, ενώ τα μηνύματα για τη σημασία της ισορροπημένης διατροφής και σωματικής δραστηριότητας που επικοινωνεί ανταποκρίνονται στις ιδιαιτερότητες και συνήθειες της ελληνικής οικογένειας.

Το επιστημονικά τεκμηριωμένο πρόγραμμα 'ΜΕΤΡΟ-ΠΟΙΚΙΛΙΑ-ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ' περιλαμβάνει συνολικά 32 ώρες εκπαίδευσης (θεωρητικής και διαδραστικής) κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, ενώ το 2007 συμμετείχαν 25.000 μαθητές, ηλικίας 5-12 ετών, οι γονείς τους, καθώς και 1.250 δάσκαλοι από όλη την Ελλάδα.

Τα ετήσια Beverage Innovation Awards, που διοργανώνονται σε συνεργασία με την Ένωση Βιομηχανιών Μη Αλκοολούχων Ποτών (UNESDA), έχουν αναχθεί πλέον σε θεσμό και αποτελούν την πλέον καταξιωμένη διάκριση στον κλάδο αυτό. Ο φετινός διαγωνισμός περιελάμβανε 120 συμμετοχές από εταιρείες του κλάδου παγκοσμίως, οι οποίες διαγωνίστηκαν στις εξής κατηγορίες:

ΠΡΟΪΟΝΤΑ (Καλύτερος νέος χυμός, Καλύτερο νέο λειτουργικό ποτό, Καλύτερο νέο ποτό για ενήλικες, Καλύτερο νέο ποτό για παιδιά), ΥΓΕΙΑ (Καλύτερη νέα πρωτοβουλία στον τομέα της υγείας), ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ (Πιο καινοτόμος προσέγγιση στον τομέα των συστατικών), ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ (Πιο καινοτόμος προσέγγιση στον τομέα της συσκευασίας), ΑΕΙΦΟΡΙΑ (Καλύτερη πρωτοβουλία στον τομέα της αειφορίας), ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΩΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ (Καλύτερο νέο brand – καλύτερη νέα επιχειρηματική κίνηση), MARKETING (Καλύτερη καμπάνια marketing).

Οι κατηγορίες των Βραβείων επικεντρώνονται σε παραδοσιακούς αλλά και νέους τομείς του κλάδου μη αλκοολούχων ποτών. Ο στόχος είναι, οι διακρίσεις που απονέμονται σε ετήσια βάση να αντικατοπτρίζουν το αυξανόμενο ενδιαφέρον και τη δράση της βιομηχανίας σε θέματα ηθικής, περιβάλλοντος και ανάπτυξης.

Tο πρόγραμμα 'Άλλαξε Στάση Μπες στη Δράση'

Το ‘Άλλαξε Στάση Μπες στη Δράση’ εστιάζει στον τομέα της υγείας, της ισορροπημένης διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας, σε μια προσπάθεια ανταπόκρισης στην Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για τη Διατροφή, τη Φυσική Δραστηριότητα και την Υγεία, για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, και κυρίως της παιδικής.

Το πρόγραμμα πλαισιώνεται κατά περίπτωση από:

  • Μία διαφημιστική καμπάνια, με κοινωνικό μήνυμα, με στόχο την προβολή ισορροπημένων προτύπων διατροφής και άσκησης, που προβάλλεται στους κινηματογράφους κατά τη διάρκεια παιδικών ταινιών
  • Τη ‘Γειτονιά της Δράσης’, μια πολύχρωμη και παιχνιδιάρικη γειτονιά, που περιλαμβάνει μια σειρά βιωματικών και ψυχαγωγικών παιχνιδιών
  • Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
  • Μία παράσταση με μαριονέττες και
  •  Ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι επιμορφωτικού χαρακτήρα

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΚΑΤ
Συμβουλές αυτοφροντίδας που θα κάνουν τη διαφορά
Κ. Νταλούκας: Καθησυχαστικός για τα κρούσματα λοίμωξης από παρβοϊό