Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, οι Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης του μη κερδοσκοπικού και μη κυβερνητικού οργανισμού Θάλπος-Ψυχική Υγεία διοργάνωσαν την Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 εκδηλώσεις και ενέργειες στην Αττική σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. "Περιβάλλον - Αθλητισμός - Πολιτισμός" του Δήμου Πεύκης – Λυκόβρυσης με θέμα «reMind - Ανακαλύπτοντας την Ψυχική Υγεία μέσα από την τέχνη» και στην Καλαμάτα με θέμα «reMind – Ο λόγος στους νέους».

Το Θάλπος Αττικής πραγματοποίησε εικαστική έκθεση στην αίθουσα «Μ. Αναγνωστάκης» του Δημοτικού Θεάτρου Πεύκης με στόχο της εκδήλωσης την καταπολέμηση του στίγματος απέναντι στην ψυχική υγεία. Μέσα από την συνεργασία και την δράση μας στην τοπική κοινωνία δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ψυχική υγεία της τρίτης ηλικίας. Στην έκθεση φιλοξενήθηκαν έργα των μελών των Κέντρων Ανοικτής Περίθαλψης Ηλικιωμένων των Δήμων Λυκόβρυσης - Πεύκης και Κηφισιάς με θέμα  την ψυχική υγεία μέσω της τέχνης που τους εκφράζει, χρησιμοποιώντας υλικά όπως πηλό, σύρμα, χαρτόνι κ.λπ. Παράλληλα, το δυναμικό της Μονάδας Θάλπος Αττικής πραγματοποίησε ενημερωτικές ομιλίες για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας και την υγιή και ενεργό γήρανση.

Αντίστοιχα, το Θάλπος Καλαμάτας διοργάνωσε στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας εκδήλωση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας που αποσκοπούσε στην προαγωγή της ψυχικής υγείας και ειδικότερα την ευαισθητοποίηση των νέων για θέματα ψυχικής υγείας. Οι νέοι της πόλης είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε ένα ταξίδι εμπειριών στην ψυχική υγεία συμμετέχοντας σε διαδραστικές ενέργειες όπως ενημερωτικά quiz και βιντεοπροβολές για την ψυχική υγεία και αποτύπωση και έκφραση συναισθημάτων και σκέψεων με δημιουργικά μέσα. Παράλληλα, το δυναμικό της Μονάδας Θάλπος Καλαμάτας πραγματοποίησε εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης – street awareness – για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας για την ειδικότερη θεματολογία της εκδήλωσης που αφορούσε την ψυχική υγεία των νέων.

Μέσα από τις εκδηλώσεις και τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν εμφανές ήταν το έντονο ενδιαφέρον και η θετική ανταπόκριση των συμμετεχόντων στις δράσεις.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία
Κλειστός προϋπολογισμός για σκευάσματα χορηγουμένων από του στόματος για τον καρκίνο του προστάτη
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;