Το κορυφαίο Forum καταξιώνεται με τη συμμετοχή διεθνώς αναγνωρισμένων καθηγητών ιατρικής, όπως του Prof. Stefanos Kales, Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ και του Ομότιμου Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ιωάννη Παλλήκαρη. Επίσης, Έλληνες επιστήμονες με διεθνείς  διακρίσεις και έργο παγκόσμιας φήμης, θα τιμήσουν με τις διαλέξεις τους τις εργασίες του 4ου Forum Υγείας που θα διεξαχθεί 24 και 25 Νοεμβρίου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, με Ελεύθερη Είσοδο.

Από τις πλέον υγιείς δίαιτες η Μεσογειακή Διατροφή, ιδίως η ελληνική

Ο Prof. Stefanos Kales, Καθηγητής της Ιατρικής Σχολή και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, εδώ και χρόνια ερευνά και διδάσκει την αξία της Μεσογειακής και παραδοσιακής Ελληνικής διατροφής, στα γνωστότερα πανεπιστήμια και συνέδρια του κόσμου. «Η παραδοσιακή Μεσογειακή Διατροφή είναι το πιο καλά τεκμηριωμένο πρότυπο διατροφής στον κόσμο για την προώθηση της υγείας και της μακροζωίας».  Αυτά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θα ακούσουν όσοι θα παρακολουθήσουν την ομιλία του την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, 12.40μμ-13.20μμ

Ο Τουρισμός Υγείας χρειάζεται μακροχρόνια στρατηγική για να ανθίσει

Από τους Εφευρέτες της μεθόδου LASIk για τη διόρθωση της μυωπίας μέσω λέιζερ, Καθηγητής Οφθαλμολογίας Ιωάννης Παλλήκαρης, με εξειδίκευση και στον Τουρισμό Υγείας και με τεράστια διεθνή εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα, πρόκειται να «φωτίσει» τις συνθήκες που οδηγούν στην «υπολειτουργία» του Τουρισμού Υγείας στη χώρα μας. Ο ίδιος θα τονίσει ότι χρειάζεται μακροχρόνια στρατηγική, θεσμικές παρεμβάσεις και σχεδιασμός για να επωφεληθούμε από τον κλάδο που αποφέρει δισεκατομμύρια διεθνώς. Στην ομιλία του το Σάββατο, 24 Νοεμβρίου, 12.30 μμ, θα αναλύσει όλες εκείνες τις παραμέτρους που με επίκεντρο την οφθαλμολογία, τις εξωσωματικές, την πλαστική χειρουργική, τα κέντρα αποκατάστασης, τα ιαματικά λουτρά, την οδοντιατρική, κ.α., μπορεί να μετατρέψουν την Ελλάδα από ουραγό, σε διεθνή Πρωταγωνίστρια.