Ο οργανισμός «Θάλπος – Ψυχική Υγεία» και η πρόεδρος, κυρία Αθηνά Πάσσιου υποστήριξαν τη Διεθνή Επιστημονική Διημερίδα με τίτλο «Αθλητική Αριστεία: Αθλήματα Αντοχής», η οποία διοργανώθηκε από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε συνεργασία με την Α’ Ορθοπαιδική Κλινική του ΕΚΠΑ και το πρόγραμμα «Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence», στις 1 και 2 Νοεμβρίου, στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Στην Επιστημονική Διημερίδα παρευρέθηκαν Έλληνες και ξένοι ομιλητές διεθνούς κύρους, ακαδημαϊκοί, καθώς και καταξιωμένοι προπονητές και αθλητές, ενώ παράλληλα με τις ομιλίες πραγματοποιήθηκαν καινοτόμα διαδραστικά workshops.

Το πρόγραμμα «Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence» εφαρμόζει μια ολιστική προσέγγιση για την ενίσχυση νεαρών αθλητών και αθλητριών, αναπτύσσοντας συνεργασίες με αθλητικές Ομοσπονδίες και άλλους επιστημονικούς, εκπαιδευτικούς και αθλητικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με στόχο την αθλητική και προσωπική ενδυνάμωση των αθλητών και τη δημιουργία συνθηκών ισότιμης πρόσβασης στην άθληση για όλους. Πρόκειται για ένα elite πρόγραμμα για όλους, ενώ δίνεται ειδική μέριμνα στις ευπαθείς ομάδες (καρδιοπαθείς, διαβητικούς κ.λπ.) και στους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών της πατρίδας μας.

Η πρόεδρος του «Θάλπος – Ψυχική Υγεία», κυρία Αθηνά Πάσσιου δήλωσε: «Ο τρόπος ζωής και ο τρόπος σκέψης ενδυναμώνονται με τη σωστή άσκηση και διατροφή που ακολουθούμε, καθώς η ψυχική υγεία είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη με τη σωματική. Υποστηρίζουμε την καινοτόμο πρωτοβουλία Sports Excellence. Θεωρούμε ότι το πρόγραμμα εμβαθύνει ουσιαστικά στις σύγχρονες ανάγκες στον χώρο του αθλητισμού και της άσκησης, καθώς παρέχει για πρώτη φορά ισότιμη πρόσβαση για όλους».

Το πρόγραμμα «Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence» υλοποιείται από την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος», με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και λειτουργεί υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο
Μεγαλειώδες το συλλαλητήριο στο Λασίθι για τις ελλείψεις στην Υγεία