Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (Ενιαίο Παράρτημα Αχαρνών και Φυλής) διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα, ελεύθερη για το κοινό, με τίτλο “Σοβαρή Παχυσαρκία: Η επιδημία που πρέπει να σταματήσουμε”. 


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου στις 6.30 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών (Φιλαδελφείας 87 και Μπόσδα, Αχαρνές.

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα μιλήσει ο πρόεδρος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Παχυσαρκίας Χαρίλαος Παππής.

Σκοπός είναι να ενημερωθεί επαρκώς το κοινό σχετικά με μια νόσο, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή του 21ου αιώνα.

Ποια είναι τα σύγχρονα δεδομένα για τα αίτια της παχυσαρκίας, ποιες οι συνέπειές της και με ποιους τρόπους μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά; 

Ομάδα έμπειρων ειδικών θα βρίσκεται εκεί, λύνοντας κάθε απορία, μέσα από επεξηγηματικές εισηγήσεις, αλλά και απαντώντας στις ερωτήσεις που θα θέσει το κοινό. 

Στην αυγή του 2019, είναι πολύ καθοριστικό να υποσχεθούμε στους εαυτούς μας πως το νέο έτος θα δώσουμε προτεραιότητα στη σωματική και ψυχική μας υγεία. Διότι, θωρακίζοντας τα τελευταία, θα έχουμε κάνει ένα βήμα - ίσως το πιο καθοριστικό - στην επίτευξη της δικής μας προσωπικής ευτυχίας.
 

Ακολουθεί το πρόγραμμα αναλυτικά:

  • Εισαγωγή. Γιατί ο σοβαρά παχύσαρκος δεν είναι απλά δύο φορές παχύσαρκος; Εισηγητής: Χαρίλαος Παππής, MD, PhD, FACS, χειρουργός, πρόεδρος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, υπεύθυνος Κέντρου Βαριατρικής Χειρουργικής Νοσοκομείου “Υγεία”.
  • Σύγχρονα δεδομένα για τα αίτια της παχυσαρκίας. Δίαιτα ή διατροφική εκπαίδευση; Αλεξία Κατσαρού, Phd, διαιτολόγος – διατροφολόγος.
  • Αυτοπεποίθηση: Ο δρόμος για μια νέα ζωή χωρίς περιττά κιλά 
    Αδαμαντία Καζάκου, Life coach (προπονήτρια ζωής).
  • Σοβαρή νοσογόνος Παχυσαρκία. Χειρουργική: Η μόνη ασφαλής λύση, Χαρίλαος Παππής, MD, PhD, FACS, χειρουργός, πρόεδρος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, Υπεύθυνος Κέντρου Βαριατρικής Χειρουργικής Νοσοκομείου “Υγεία”.

Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Την επιστημονική κατάρτιση και το ήθος των επιστημόνων στη χώρα μας εξήρε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης
Ιστορικό καρκίνου αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νόσων σε ανθρώπους με υπέρταση [μελέτη]
Aνάκληση φρέσκων ζυμαρικών από τον ΕΦΕΤ