Το Body in Balance, το διεθνές τηλεοπτικό κανάλι ευεξίας, που εκπέμπει στην πλατφόρμα του COSMOTE TV, διοργανώνει με το ξενοδοχείο Dolce Attica Riviera στη Βραυρώνα, weekends, από αρχές Δεκεμβρίου 2018 έως και τα τέλη Μαϊου 2019, που θα αλλάξουν τη ζωή σας, με βιωματικά εργαστήρια για τη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας από τους καλύτερους trainers και instructors στο είδος τους.

Αλλάξτε τη ζωή σας δίπλα στη φύση, πάνω στη θάλασσα και λίγα μόλις λεπτά από το Ναό της Αρτέμιδας. Στο spa του ξενοδοχείου, και σε συνδυασμό με τις ενδιαφέρουσες για το σώμα και την ψυχή μας ομιλίες, αναζωογονούμαστε και ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα σε ένα περιβάλλον εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς! Βελτιώνουμε έτσι την ποιότητα της ζωής μας μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο!

Το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου, η αρχή έγινε µε ένα θεραπευτικό δίωρο face yoga, όπου οι συμμετέχοντες έμαθαν να γυµνάζουν τους µυς του προσώπου µε µια εξαιρετική δασκάλα, την Αρετή Καφαντάρη, η οποία εξήγησε ότι η face yoga, είναι µια πανάρχαια µέθοδος αντιγήρανσης που έχει ορατά αποτελέσµατα αν εξασκούµαστε έστω και 5’ καθηµερινά.

Στη συνέχεια, ο Δηµήτρης Τζαχάνης εισήγαγε τους συμμετέχοντες στις αρχές της ψυχοθεραπευτικής µεθόδου Gestalt. Στα δυο βιωµατικά σεµινάρια που ακολούθησαν, τους έδωσε την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα µεταξύ τους και να χαλαρώσουν, γιατί το γέλιο και το παιχνίδι είναι θεραπευτικά εργαλεία.

Από την Κρήτη ήρθε η Δρ. Δήµητρα Τυλλιανάκη, η οποία  ετοίµασε ένα καταπληκτικό βιωµατικό σεµινάριο διατροφής µε την σούπα του Ιπποκράτη, που την παρασκεύασαν όλοι οι συµµετέχοντες µαζί. Έδωσε συµβουλές διατροφής βάσει της ιδιοσυγκρασίας που έχει ο καθένας από τους συμμετέχοντες και έφερε βότανα από την Κρήτη για να παρουσιάσει τις θεραπευτικές ιδιότητές τους σύµφωνα µε την Ιπποκράτεια και την Πυθαγόρεια διατροφή.

Το βράδυ οι συμμετέχοντες απόλαυσαν ήχους από την αρχαιότητα και έμαθαν για τα αρχαία ελληνικά όργανα µουσικής: τη λύρα του Απόλλωνα, τους αυλούς, τα κρόταλα κ.ά., από τον Παναγιώτη Στέφο και την Χριστίνα Σιάκη, µουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας, οι οποίοι δηµιούργησαν το µουσικό σύνολο Λύραυλος, µε στόχο να διαδώσουν την αρχαιοελληνική µουσική στα πέρατα της γης.

Πολύ ενδιαφέρον ήταν και το ταξίδι στους αρχαίους χρόνους που έγινε την Κυριακή το πρωί με την αρχαιολόγο- ξεναγό Μαριλένα Αναστασοπούλου, με την οποία οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν τον Ναό της Αρτέμιδας και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Όλοι οι ομιλητές πρόσφεραν την γνώση και την εμπειρία τους απαντώντας σε ερωτήσεις και δίνοντας νέες κατευθύνσεις για να αλλάξουμε προς το καλύτερο τις συνήθειες και τους στόχους μας.

 

 




Αναλυτικά το πρόγραμμα του weekend έχει ως εξής:


8-9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
LEISURE & TRAINING WEEKEND


Walking Tour:
Θωμάς Παπαβασιλείου Ph.D.
“Περπάτημα στον υγρότοπο της Βραυρώνας και επίσκεψη στο ναό της Αρτέμιδας”
Ώρες Σεμιναρίου
Σάββατο: 13:30 - 15:30
Κυριακή: 14:00 - 16:00 & ξενάγηση από την Μαριλένα Αναστασοπούλου


Σύμβουλος Συνθετικής Προσέγγισης:
Άκης Αγγελάκης
“Ζεις ή Υπάρχεις; Λόγια που δίνουν δύναμη”
Ώρες Σεμιναρίου
Σάββατο: 18:30 - 20:30


Tai Chi :
Γιώργος Μαργαρίτης
“Tai Chi & Αυθόρμητη Δημιουργικότητα”
Ώρες Σεμιναρίου
Σάββατο & Κυριακή: 16:30 - 18:30


Σύμβουλος & Chef Μακροβιοτικής Διατροφής:
Σταύρος Καραγιλάνης
“Μακροβιοτική. Η τέχνη της ενεργειακής διατροφής”
Ώρες Σεμιναρίου
Κυριακή 11: 30- 13:30

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το
www.bodyinbalance.gr ή καλέστε στα τηλέφωνα 210 6231508,
694 6704777
Για κρατήσεις επισκεφτείτε το www.dolceatticariviera.com ή
καλέστε στο τηλέφωνο: 22940 071000

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management