Ημερίδα πάνω στις τελευταίες εξελίξεις της χειρουργικής αντιμετώπισης της παχυσαρκίας και του διαβήτη τύπου 2 με ομιλητές κορυφαίους επιστήμονες από τις ΗΠΑ και την Ελλάδα, διοργανώνει το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, το Σάββατο 5 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Hilton, από τις 09:00 έως τις 17:30.

‘Η Μεταβολική Χειρουργική είναι η νέα χειρουργική αντιμετώπιση και θεραπεία τόσο της υπερβολικής παχυσαρκίας όσο, και κυρίως, του διαβήτη τύπου 2, παθήσεων που προσβάλλουν εκατομμύρια ασθενείς σε όλο τον κόσμο με σοβαρές επιπλοκές στην καρδιά, τα μάτια, τις αρθρώσεις και γενικότερα την υγεία.

Θα μπορούμε να μιλάμε για μία νέα ζωή χωρίς το διαβήτη, αντί για ζωή με ρυθμιζόμενο το διαβήτη’, τόνισε ο Πρόεδρος του Συνεδρίου και Διευθυντής της Α’ Χειρουργικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ, Καθηγητής Δημήτρης Λινός.

Στην ημερίδα, που είναι ‘ανοιχτή’ για το κοινό, θα συζητηθούν οι εξελίξεις στις επικρατέστερες χειρουργικές τεχνικές, καθώς και οι επιπλοκές και η πρόληψή τους. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ανάγκη ομαδικής προσέγγισης στη χειρουργική θεραπεία του διαβήτη και της παχυσαρκίας, που περιλαμβάνει υποχρεωτική παρακολούθηση από διεπιστημονική ομάδα ψυχολόγων, διατροφολόγων, αλλά και γυμναστών.

Κύριοι εισηγητές θα είναι -μεταξύ άλλων- διακεκριμένοι Καθηγητές από τη Νέα Υόρκη, το Τέξας, το Cleveland Clinic και το Massachusetts General Hospital του Πανεπιστημίου του Harvard, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Παχυσαρκίας, Μεταβολισμού & Διαταραχών Διατροφής και Διευθυντής του Τμήματος Παχυσαρκίας, Μεταβολισμού και Διατροφής του ΥΓΕΙΑ, κ.

Γεώργιος Πανοτόπουλος, ο Διευθυντής του Διαβητολογικού Κέντρου ΥΓΕΙΑ, κ. Χρήστος Ζούπας, ενώ θα συμμετάσχουν και διακεκριμένοι έλληνες Καθηγητές, μεταξύ των οποίων ο Φώτης Καλφαρέντζος, Λάμπρος Συντώσης, Γιάννης Δανιηλίδης, Καίτη Βλαστού, Κωστής Γεωργιλής και Χένι Ταουφίκ.



Η συμμετοχή στο Συνέδριο είναι δωρεάν.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΚΑΤ
Συμβουλές αυτοφροντίδας που θα κάνουν τη διαφορά
Κ. Νταλούκας: Καθησυχαστικός για τα κρούσματα λοίμωξης από παρβοϊό