Ο πελματογράφος είναι μία διαγνωστική ιατρική συσκευή που λειτουργεί χωρίς ακτινοβολία ή ραδιενέργεια. Ένα σύστημα αξιολόγησης, διάγνωσης, πρόληψης και θεραπείας των παθήσεων των ποδιών και του μυοσκελετικού συστήματος και της κινητικής ανάλυσης βάδισης.

Οι σύγχρονοι πελματογράφοι της COMEX Α.Ε. καταγράφουν και αναλύουν τη βάδιση σε δυσδιάστατες και τρισδιάστατες γραφικές παραστάσεις και κάνουν αναγνωρίσιμες τις ανατομικές παραλλαγές και παθήσεις των κάτω άκρων.

H εταιρία προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας ειδικών ορθοπεδικών ή ορθοτικών πελμάτων σύμφωνα με τα ευρήματα του πελματογραφήματος, ώστε αυτόματα με τη διάγνωση να δίνεται και η ενδεδειγμένη λύση, ορθοτική θεραπεία, στο πρόβλημα με το κατάλληλο πέλμα.

Με τις πληροφορίες του πελματογραφήματος και σε συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες, κατασκευάζονται ειδικά ορθοπεδικά πέλματα για άτομα που παρουσιάζουν κάποια συστηματική πάθηση με εκδηλώσεις στα κάτω άκρα, όπως σακχαρώδη διαβήτη και ρευματοειδή αρθρίτιδα, άτομα που ασχολούνται με αθλητικές δραστηριότητες ή που στην καθημερινότητά τους νιώθουν τα πόδια τους βαριά και κουρασμένα.

Αντιμετωπίζονται διάφορες εμβιομηχανικές δυσλειτουργίες και παθήσεις, όπως πτώση μεταταρσίου, άκανθα πτέρνης, τενοντίτιδες στα κάτω άκρα κλπ. και διόρθωση της λανθασμένης στάσης και βάδισης.

Επιπλέον, παθήσεις στα πόδια των παιδιών μπορούν να εντοπιστούν με πελματογράφημα και να αντιμετωπιστούν με το ενδεδειγμένο για την περίπτωση πέλμα.

Τα ορθοπεδικά πέλματα της COMEX Α.Ε. είναι κατασκευασμένα από λεπτά ανθεκτικά υλικά που μπορούν να εφαρμοσθούν σε όλα τα υποδήματα.

Αναγνωρίζονται από τα ασφαλιστικά ταμεία κατόπιν συνταγογράφησης από τον ιατρό του κάθε ταμείου.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην διεύθυνση www.comex.gr   

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα