Το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α. διοργανώνει, σε συνεργασία με τους Δήμους-μέλη του, ‘Ημερίδες Ευαισθητοποίησης για την Ηπατίτιδα Β’.

Ομιλητές στις επιστημονικές αυτές εκδηλώσεις είναι διακεκριμένοι γιατροί, με πολύχρονη εμπειρία στη μελέτη και αντιμετώπιση της ασθένειας.

Οι Ημερίδες έχουν στόχο να ενημερώσουν τους πολίτες και να τους ευαισθητοποιήσουν πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Η Ηπατίτιδα Β είναι μία πολύ σοβαρή ασθένεια, που αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα μπορεί να προκαλέσει κίρρωση του ήπατος, καρκίνο, ακόμη και να οδηγήσει στο θάνατο.

Στην Ελλάδα υπάρχουν σήμερα περισσότεροι από 200.000 φορείς Ηπατίτιδας Β και εκτιμάται ότι 20% απ’αυτούς θα πεθάνουν από την ασθένεια. Ο ιός της Ηπατίτιδας Β είναι 100 φορές πιο μολυσματικός από τον ιό του AIDS και ο καθένας μας μπορεί να μολυνθεί, εάν δεν γνωρίζει και δεν λαμβάνει τις κατάλληλες προφυλάξεις.

Η μετάδοση γίνεται πολύ εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο, μέσω μολυσμένου αίματος και σωματικών υγρών.

Η Ηπατίτιδα Β αποτελεί σοβαρό πρόβλημα της δημόσιας υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο. Αποκαλείται και ‘σιωπηλή μάστιγα’, καθώς το 30% όσων μολύνονται δεν εμφανίζουν καθόλου συμπτώματα.

Ο μόνος τρόπος να γνωρίζει σίγουρα κάποιος αν έχει μολυνθεί από τον ιό είναι κάνοντας μια εξέταση αίματος. Το Πρόγραμμα των Ημερίδων έχει ως εξής:

Την Τετάρτη 08 Οκτωβρίου, στο Πέραμα, στις 6:30 το απόγευμα, στο Δημαρχείο, Λεωφ. Δημοκρατίας 28.

Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου, στο Καματερό, στις 6:30 το απόγευμα, στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο Αγ. Γεωργίου, Αγ.

Γεωργίου 4 και στους Αγίους Αναργύρους, στο Β’ ΚΑΠΗ, Πλαπούτα 2, Ανάκασα, την ίδια ώρα.

Την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, στην Πετρούπολη στις 6:30 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης, Μπουμπουλίνας & Αθανασίου Διάκου και στο Περιστέρι, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Κ.Υ.Β.Ε, Εθνάρχου Μακαρίου 1 την ίδια ώρα.

Την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου, στις 6:30 το απόγευμα, στην Αγία Βαρβάρα, στο Δημοτικό Ωδείο ‘Μήτρος Σουλιμιώτης’, Αγ. Γεωργίου & Σίφνου

Την Δευτέρα 10 Νοεμβρίου, στις 6:30 το απόγευμα, στον Κορυδαλλό, στο Πνευματικό Κέντρο, Καρύταινης 2 & Γρ. Λαμπράκη 4

Την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου, στις 6:30 το απόγευμα, στο Αιγάλεω, στο Δημαρχείο, Ιερά Οδός 364.

Οι Ημερίδες πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης του Ήπατος, της Ελληνικής Εταιρίας Λοιμώξεων, του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος και της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Αγγελική Μπούρα, Solid Relations, τηλ.: 210 8172259, 6948 756535, e-mail: [email protected]

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συμβουλές διατροφής προς τους καρδιοπαθείς ενόψει του Πάσχα
Άδεια κυκλοφορίας σε θεραπεία για τη μέτρια έως σοβαρή διαπυητική ιδρωταδενίτιδα
Πώς γίνεται η απομείωση του clawback για εξετάσεις από τους παρόχους του ΕΟΠΥΥ [εγκύκλιος]