Με έναρξη το απόγευμα της 4ης Νοεμβρίου 2008, ημέρα Τρίτη, ο γυναικολόγος Ηλίας Γάτος θα παρέχει ξανά, δωρεάν ανοικτά σεμινάρια πληροφοριών για ζευγάρια που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπογονιμότητας.

Τα σεμινάρια θα είναι ανοικτά για όλους, δίδονται δωρεάν και θα διεξάγονται κάθε πρώτη Τρίτη του μήνα ως το καλοκαίρι 2009. 'Τα περισσότερα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπογονιμότητας δεν συνηθίζουν να συζητούν το πρόβλημά τους ανοικτά', επισημαίνει ο Ηλίας Γάτος, συνιδρυτής κα επιστημονικός υπεύθυνος της μονάδας εξωσωματικής γονιμοποίησης ΕΜΒΙΟ.

Συνεχίζοντας, επισημαίνει ότι 'Τα συγκεκριμένα σεμινάρια θα δώσουν την ευκαιρία σε πολλά ζευγάρια να ενταχθούν σε μία ομάδα με άλλα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα ρωτώντας τις ίδιες ερωτήσεις και παίρνοντας πληροφορίες σχετικά με τις πιθανές αιτίες και δυνατές λύσεις υπογονιμότητας'.

Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων ο Ηλίας Γάτος θα παρουσιάσει τις βασικές αιτίες υπογονιμότητας και θα εξηγήσει πιθανές θεραπείες καθώς και τις πιθανότητες επιτυχημένων προσπαθειών.

Προβλήματα υπογονιμότητας και κυρίως οι τελευταίες μέθοδοι επίλυσής τους θα αναλύονται διεξοδικά από τον ίδιο τον γιατρό δίνοντας την ευκαιρία σε ζευγάρια που επιθυμούν να αποκτήσουν ένα παιδί να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις της επιστήμης αλλά και να κάνουν ερωτήσεις.

Τα ζευγάρια θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ανταλλάξουν πληροφορίες αλλά και προσωπικές εμπειρίες. Επιπλέον, θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν τους χώρους της μονάδας και να εξοικειωθούν με την διαδικασία πολλών θεραπειών.

Ο Ηλίας Γάτος είναι ένας από τους πιο γνωστούς ειδικούς σε θέματα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στην Ελλάδα με εμπειρία μεγαλύτερη των 15 ετών σε Λονδίνο, Αγγλία και Ελλάδα. Έχει λάβει επίσης διακρίσεις μια και είναι ο πρώτος γιατρός παγκοσμίως ο οποίος πραγματοποίησε επιτυχημένη θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης σε γυναίκα με μεταμόσχευση καρδιάς.

Τα Ανοικτά σεμινάρια πληροφοριών - 'Open Days'- θα παρέχονται χωρίς την παραμικρή οικονομική επιβάρυνση στο κτίριο της μονάδας ΕΜΒΙΟ, Εθνικής Αντιστάσεως 77, Χαλάνδρι

κάθε πρώτη Τρίτη του μήνα και ώρα 19:00μ.μ από τον γιατρό Ηλία Γάτο.

Πιο συγκεκριμένα, η διεξαγωγή των 'Ανοικτών Σεμιναρίων' για τη χειμερινή σαιζόν θα είναι:

Τρίτη, 4 Νοεμβρίου
Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου
Τρίτη, 6 Ιανουαρίου (λόγω εορτών)
Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου
Τρίτη, 3 Μαρτίου
Τρίτη, 7 Απριλίου
Τρίτη, 5 Μαΐου

Για πληροφορίες, συμμετοχές και εκδήλωση ενδιαφέροντος τηλεφωνήστε στο 210-8003655.

EmBIO medical center

Διεύθυνση: Εθνικής Αντιστάσεως 77, 152 31 Χαλάνδρι

Τηλέφωνο: +30 210 6774178

e-mail: [email protected]

http://www.embio.com.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο διπλός "Μαραθώνιος" των παιδιάτρων της Β. Ελλάδας με...τερματισμό τη Μαδαγασκάρη
Η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Δεκαετία
Πασχαλινές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια