Η ενημέρωση του κοινού, με κεντρικό μήνυμα ’Γνώση - Προφύλαξη - Εξέταση’, ήταν ο στόχος της Εκστρατείας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Ηπατίτιδα Β, που διοργανώθηκε από το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α με την υποστήριξη της Bristol-Myers Squibb A.E.. Η εκστρατεία ξεκίνησε από τη Θράκη, τον Νοέμβριο του 2008, συνεχίστηκε στη Δυτική Αττική τον Απρίλιο και ολοκληρώθηκε στη Δυτική Ελλάδα τον Μάιο του 2009.

Ειδικά διαμορφωμένο όχημα πραγματοποίησε επισκέψεις σε επτά νομούς (Έβρου, Ξάνθης, Ροδόπης, Αττικής, Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας), σε 46 πόλεις και κωμοπόλεις και 30 χωριά δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες να ενημερωθούν για τη νόσο της Ηπατίτιδας Β από εξειδικευμένους ιατρούς, οι οποίοι επέβαιναν στο όχημα καθ’ όλη τη διάρκεια της εκστρατείας. Συνολικά, οι ιατροί διένειμαν 40.000 σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια, ενώ, για περισσότερες πληροφορίες για τη νόσο, παρέπεμπαν τους πολίτες στις κατά τόπους ιατρικές υπηρεσίες.

Η εκστρατεία ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων και του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ το Τμήμα Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, η Β’ Παθολογική Κλινική του Π.Γ.Ν. Αττικόν καθώς και το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών παρείχαν την επιστημονική τους συνεργασία για την υλοποίησή της. Αρωγός στην προσπάθεια ήταν ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με τη συμμετοχή εθελοντών των Περιφερειακών Τμημάτων Ξάνθης και Πάτρας.

Η εκστρατεία εντάσσεται στο πλαίσιο των προγραμμάτων Εταιρικής Υπευθυνότητας της Bristol-Myers Squibb Α.Ε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Νοσοκομεικοί γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην απεργία της Πρωτομαγιάς
Εντοπίστηκε γονίδιο που συνδέεται με την εμφάνιση λιπώδους νόσου του ήπατος
Η ρύθμιση των επιπέδων της χοληστερόλης μπορεί να είναι το ''κλειδί'' για τη βελτίωση της αγωγής κατά του καρκίνου