Την Τετάρτη 23 Ιουνίου ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θόδωρος Σκυλακάκης και η Ευρωβουλευτής του Κόμματος των Συντηρητικών του Ην. Βασιλείου Μαρίνα Γιαννακουδάκη, διοργανώνουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκδήλωση για τις πολιτικές που μπορούν να ακολουθηθούν σύμφωνα με νέα ευρήματα έρευνας για τις επιπτώσεις του παθητικού καπνίσματος στην υγεία των παιδιών, δημοσιευμένη από την Συμβουλευτική Ομάδα Καπνού (Tobacco Advisory Group) και το Βασιλικό Κολλέγιο Ιατρών (Royal College of Physicians), μέλος της Ευρωπαϊκής Κοινής Συμμαχίας για την Υγεία.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει συζητήσεις για τα ευρήματα της μελέτης, η οποία ποσοτικοποιεί το εύρος του προβλήματος και δίνει ισχυρά στοιχεία υπέρ της εφαρμογής της Σύστασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου 2009 και του Ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το παθητικό κάπνισμα.

Το ακροατήριο θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με υψηλόβαθμους αντιπροσώπους, συμπεριλαμβανομένων των Jose Martinez Olmos (Γενικός Γραμματέας Υγείας της Ισπανίας), Michal Krzyzanowski (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας), Terje Peetso (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), John Britton (Πρόεδρος, Συμβουλευτική Ομάδα Καπνού), Monika Kosinka (Γενικός Γραμματέας, Ευρωπαϊκή Κοινή Συμμαχία για την Υγεία), Παναγιώτη Μπεχράκη (Πρόεδρος, Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Πρόληψη του Καπνίσματος και του Καπνού), και της Catriona Williams (Πρόεδρος, Eurochild).

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, στις 23 Ιουνίου 2010, αίθουσα P5B001, από τις 11:45 π.μ. μέχρι τις 2:30 μ.μ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Και τώρα...αγωνιζόμαστε" - Από το σοκ της διάγνωσης, στη μάχη με τον καρκίνο
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ