Ναρκωτικά & Αλκοόλ

Παρασκευή, 18 Απριλίου 2008

Ηπατίτιδα Β και κοινή χρήση σύριγγας

Η ηπατίτιδα Β είναι μια από τις νόσους που μπορεί να πλήξουν τους χρήστες ουσιών. Η χρόνια λοίμωξη από τον ιό της ηπατίτιδας Β είναι πολύ συχνή, αφού προσβάλλει το 5% του πληθυσμού της γης (350.000.000 άτομα).

Πέμπτη, 17 Απριλίου 2008

'Θραύση' κάνει στους χρήστες η ηπατίτιδα C

H ηπατίτιδα C αποτελεί ένα από τα συχνότερα αίτια ηπατικής νόσου παγκοσμίως. Aπό τη νόσο κινδυνεύουν και οι χρήστες ουσιών.

Πέμπτη, 17 Απριλίου 2008

Στη γνώση η ουσία για τη χρήση των ουσιών

Τί πρέπει να προσέξει ένα παιδί για να μην πέσει στην παγίδα των ναρκωτικών; Αυτή είναι μια ερώτηση που απευθύνουν συχνά οι γονείς αλλά πρέπει να τη θέσουμε διαφορετικά. Τι πρέπει να προσέξουμε εμείς σε ένα παιδί.

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2008

Πρόληψη: Η καλύτερη 'θεραπεία' στην ασθένεια των ναρκωτικών

Η πρόληψη είναι μια πάρα πολύ σημαντική κοινωνική διαδικασία παρέμβασης, η οποία δεν αφορά μόνο το πρόβλημα της χρήσης, αλλά αφορά γενικότερα διάφορες μορφές ψυχοπαθολογίας και της κοινωνικής παθολογίας ενός συνόλου.

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2008

AIDS και ενδοφλέβια χρήση

Το AIDS είναι μια νόσος που απειλεί τους χρήστες ναρκωτικών ουσιών, λόγω της κοινής χρήσης συριγγών. Πώς δρα ο ιός HIV;

Τρίτη, 15 Απριλίου 2008

Απειλή για τους χρήστες η φυματίωση

Η φυματίωση είναι η πλέον συχνή ευκαιριακή λοίμωξη στο AIDS και αυξάνει τόσο τη νοσηρότητα όσο και τη θνητότητα των πασχόντων.

Τρίτη, 15 Απριλίου 2008

'Είμαι χρήστης, προσέξτε με...'

Υπάρχουν πολλά σημάδια αναγνώρισης ότι ένας άνθρωπος έχει εξάρτηση από τα ναρκωτικά. Ακολουθεί λίστα με τα σημάδια αυτά.

Τρίτη, 15 Απριλίου 2008

Ναρκωτικά: επηρεάζουν ζωτικές λειτουργίες

Τα ναρκωτικά είναι χημικές ουσίες που αλλάζουν τον τρόπο που δουλεύει το σώμα μας. Όταν εισχωρούν στον οργανισμό, είτε με την κατάποση, είτε με την εισπνοή είτε με την ένεση βρίσκουν το δρόμο τους προς το κυκλοφορικό και μεταφέρονται σε όργανα όπως ο εγκέφαλος.

Τρίτη, 15 Απριλίου 2008

Μονόδρομος προς το θάνατο

Η εξάρτηση από τα ναρκωτικά μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές στην υγεία και στην κοινωνική ζωή. Ποιοί είναι οι τομείς που επηρεάζονται αρνητικά από τη χρήση;

Τρίτη, 15 Απριλίου 2008

'Οσα χρειάζεται να γνωρίζω για τα ναρκωτικά και την πρόληψη

Η πρόληψη δεν είναι σαν μια ιατρική θεραπεία που την κάνουμε και βλέπουμε τα αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα της πρόληψης είναι μακροπρόθεσμα και δεν μπορούν να μετρηθούν.