Δείτε 5 tips φροντίδας για όμορφο και απαλό δέρμα.

Καθαρισμός

Πλύντε το πρόσωπό σας με ένα καλό καθαριστικό. Είναι πανεύκολο. Όμως στην πραγματικότητα είτε το κάνετε λάθος είτε καθόλου. Η δερματολόγος Dr. Amy Wechsler, δήλωσε ότι το ζεστό μπάνιο και το σκληρό σαπούνι ή το απολεπιστικό προσώπου κάνουν το δέρμα ξηρό και έτσι φαίνεται πιο γερασμένο. Είναι σημαντικό να έχετε ένα απαλό καθαριστικό που θα καθαρίζει το δέρμα από τις ακαθαρσίες και τα έλαια που συσσωρεύονται, δήλωσε ο δερματολόγος Dr. Howard Brooks.

Σταματήστε να αγοράζετε φτηνές ξυριστικές μηχανές

Σύμφωνα με τον Thomas Cheung, κουρέα στο The Art of Shaving at Tysons Corner Center in McLean, οι περισσότεροι άντρες ξυρίζονται 5 φορές την εβδομάδα. Μια ποιοτική ξυριστική μηχανή μπορεί να είναι αντικείμενο για μια ζωή, επομένως επιλέξτε την με σοφία. Επιλέξτε μια ξυριστική μηχανή που να ταιριάζει με την ευαισθησία του δέρματος , και το δέρμα σας θα σας ευγνωμονεί, δήλωσε ο Cheung.

Αν σκοπεύετε να αγοράσετε ξυριστική με πολλά ξυράφια σκεφτείτε ότι με αυτό το είδος είναι πιο πιθανό να πάθετε έγκαυμα από ξυριστική ή να γυρίσουν προς τα μέσα τα γένια σας επειδή τα επιπλέον ξυράφια τραβούν τις τρίχες κάτω από το δέρμα λίγο πιο βαθιά.
Ένα ενυδατικό gel ξυρίσματος είναι σημαντικό για την παροχή προστασίας, ενώ ξυρίζεστε. Να ξυρίζεστε στο ντους ή αμέσως μετά από αυτό, καθώς οι τρίχες είναι πιο μαλακές λόγω του ζεστού νερού και των ατμών.

Κάντε το after-shave το νέο σας φίλο

Το after-shave ενυδατώνει και μαλακώνει το δέρμα. Δεν θα πρέπει να περιέχει αλκοόλ επειδή αυτό ξεραίνει το δέρμα-να είναι απλό και σκέτο.

Μην παραλείπετε την ενυδατική προσώπου

Αν δεν θέλετε το δέρμα σας να μοιάζει με γυαλόχαρτο η καθημερινή χρήση ενυδατικής θα σας χαρίσει μαλακό δέρμα. Προϊόντα χωρίς αρώματα είναι εύκολα στη χρήση επειδή δεν μυρίζουν και δεν θεωρούνται κοριτσίστικα, δήλωσε ο Dr. Wechsler.

Ποτέ μη φεύγετε από το σπίτι χωρίς αντηλιακό

Αν μπορείτε να βρείτε ενυδατική που να περιέχει SPF 30 και άνω είναι εντάξει. Αλλά δεν είναι κακό να έχετε εύκαιρο ένα μπουκαλάκι αντηλιακό.’ Αντρες που δεν χρησιμοποιούν αντηλιακό αυξάνουν τον κίνδυνο βλάβης από τον ήλιο, που μπορεί να οδηγήσει σε κοκκινίλα, ερεθισμό και καρκίνο του δέρματος. Μείνετε για πάντα νέοι (ή σχεδόν) εφαρμόζοντας αντηλιακό κάθε ημέρα.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά: Συμβουλές προστασίας από την αφρικανική σκόνη
7 σοβαρές στρεβλώσεις που προκάλεσαν τα απογευματινά χειρουργεία
Κ. Γουργουλιάνης: Αφρικανική σκόνη, δυνητικοί κίνδυνοι, τρόποι προφύλαξης