Τις ημέρες των εορτών που περιμένουμε για να χαλαρώσουμε και να διασκεδάσουμε, οι προσκλήσεις για πάρτυ, εξόδους και ρεβεγιόν ενδιαφέρουν όλους μας. Ακόμα και εάν την παραμονή των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς πρόκειται να βρεθείτε σε μια απλή οικογενειακή συγκέντρωση ή σε σπίτι με κάποιους φίλους και ανάλαφρη ατμόσφαιρα, η εμφάνισή σας αξίζει μια έξτρα προσπάθεια. Και ενώ μπορεί να έχετε ήδη αποφασίσει τί θα φορέσετε την ημέρα εκείνη, την οριστική πινελιά για μια εκλεπτυσμένη, σέξυ και λαμπερή εμφάνιση, θα δώσει το μακιγιάζ σας.

Αν λοιπόν θέλετε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στις φετινές εορταστικές σας εξόδους, ακολουθήστε μερικές απλές και έξυπνες συμβουλές που αφορούν το μακιγιάζ μιας ξεχωριστής βραδιάς.

Φροντίστε εάν έχετε το χρόνο, τις προηγούμενες ημέρες πριν τη μεγάλη βραδιά, να κοιμάστε αρκετές ώρες, ώστε η επιδερμίδα σας να έχει φρέσκια όψη. Επίσης, θα βοηθούσε ιδιαίτερα να κάνετε μια καλή μάσκα προσώπου και να μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε καθημερινά την επιδερμίδα σας.

Ανάλογα με την πρόσκληση που έχετε και τα ρούχα που θα φορέσετε, προσπαθήστε να καταλήξετε στο στυλ και τα χρώματα του μακιγιάζ που θα χρησιμοποιήσετε. Για παράδειγμα, να έχετε υπόψη σας ότι οι ημέρες επιτρέπουν κάπως πιο έντονο, φωτεινό και εντυπωσιακό μακιγιάζ, απλά εάν δεν είστε πολύ εξασκημένες, προσέξτε τις υπερβολές. Μπορείτε να απευθυνθείτε και σε έναν ειδικό μακιγιάζ για πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα, που θα αναδείξει τα χαρακτηριστικά σας και θα κρύψει τις ατέλειες.

Αποφασίστε από νωρίς τι είδους μέικ απ θα χρησιμοποιήσετε για να μην απογοητευθείτε την τελευταία στιγμή. Η απόχρωσή του έχει μεγάλη σημασία, γιατί θα πρέπει να ταιριάζει στα χρώματα και τη φυσική επιδερμίδα σας, ενώ αποτελεί τη βάση για όλο το μακιγιάζ σας. Το ίδιο ισχύει και για την πούδρα σας. Φωτίστε την επιδερμίδα σας με πούδρα με γκλίτερ εάν σας αρέσει, για πιο λαμπερό και εορταστικό αποτέλεσμα.

Πολύ μεγάλη σημασία θα πρέπει να δώσετε και στο ρούζ που θα χρωματίσει τα ζυγωματικά σας. Διαλέξτε μια μπρονζέ απόχρωση. Θα δείχνει το πρόσωπό σας πιο λεπτό.

Για τα μάτια, κάντε το βλέμμα σας πιο έντονο, δίνοντας έμφαση στις βλεφαρίδες, τις οποίες θα ενισχύσετε με μια καλής ποιότητας μάσκαρα. Εάν σας αρέσουν οι ψεύτικες βλεφαρίδες, για μια τόσο εορταστική βραδιά, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε άνετα. Απλά, βρείτε αυτές που ταιριάζουν στα δικά σας μάτια και κάντε μια δοκιμή τις προηγούμενες ημέρες για να είστε σίγουρες ότι σας κολακεύουν.

Οι σκιές που θα χρησιμοποιήσετε μπορούν να είναι σε σκούρες αποχρώσεις, δίνοντας στο βλέμμα σας αυτό που ονομάζουμε smoky στυλ, αρκετά δηλαδή μυστηριώδες και εντυπωσιακό. Συνήθως αυτό επιτυγχάνεται από σκιές σε γκρίζο και μαύρο χρώμα, αλλά και σε μώβ, καφέ ή σκούρο πράσινο. Το βασικό είναι η σκιά να ταιριάζει με το χρώμα των ματιών σας. Ολοκληρώστε το μακιγιάζ των ματιών με λίγο γκλίτερ στις άκρες των βλεφάρων ή στη γωνία των ματιών και είστε έτοιμη!

Το eyeliner δεν είναι απαραίτητο για ένα εντυπωσιακό μακιγιάζ. Εάν νομίζετε ότι δεν σας ταιριάζει, αφήστε το. Εάν όμως το συνηθίζετε ή απλά θέλετε να το χρησιμοποιήσετε για αυτήν ειδικά τη βραδιά του ρεβεγιόν, απλώστε μια λεπτή στρώση μεταλλικού γκρί ή υγρού μαύρου, κάνοντας το βλέμμα ακόμα πιο βαθύ και το συνολικό μακιγιάζ των ματιών σας πιο μυστηριώδες.

Ολοκληρώστε αυτό το τόσο φροντισμένο μακιγιάζ του ρεβεγιόν, με ένα κραγιόν που θα τονίσει τα χαρακτηριστικά σας, δίνοντας προσοχή στο απαραίτητο περίγραμμα (στο χρώμα του κραγιόν σας ή σε ουδέτερο χρώμα είναι προτιμότερο). Για χρώμα διαλέξτε από ρομαντικά ρόζ και κοραλί ή βαθύ, λαμπερό κόκκινο, ανάλογα με το ντύσιμο και την εικόνα που θέλετε να δείξετε στους άλλους. Αν δεν σας αρέσουν τα έντονα χρώματα σε κραγιόν, προτιμήστε ένα λαμπερό λιπ γκλος σε απόχρωση που σας ταιριάζει (π.χ. εάν είστε μελαχρινή, καστανή ή ξανθιά).

Τέλος, μη ξεχνάτε ότι τα πάντα εξαρτώνται από το φωτισμό και το χώρο που θα βρεθείτε. Σε κάθε περίπτωση, να θυμάστε ότι το μακιγιάζ πρέπει να είναι πάντα σε συνάρτηση με το συνολικό look σας και να μη δείχνει παράταιρο και ξένο με το ντύσιμό σας. Καλή επιτυχία!

premium.paratiritis

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσα κιλά μπορούμε να χάσουμε σε έναν μήνα με ασφάλεια
Θανατηφόρα βακτήρια διψούν για ανθρώπινο αίμα
Οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη είναι πιθανόν να αυξάνουν τους κινδύνους υγείας για δεκαετίες [μελέτη]