Σεξ & Ζωή

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010

Διαδίκτυο και σεξ

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, νευρολόγος – ψυχίατρος κ. Θάνος Ασκητής, μιλάει στο Iatronet.gr για τη χρήση του Διαδικτύου και τη σεξουαλική ζωή των Ελλήνων.

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010

Γάμος και σεξ

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, νευρολόγος - ψυχίατρος κ. Θάνος Ασκητής, μιλάει στο Iatronet.gr για το σημαντικό αυτό θέμα.

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2010

Σεξ στο Διαδίκτυο και εξάρτηση

Το Διαδίκτυο έχει ‘εισχωρήσει’ σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας, ακόμη όμως και σε μια πολύ προσωπική: τη σεξουαλική μας συμπεριφορά.

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009

Σεξ: Λίμπιντο σε χειμερία νάρκη

Το σεξ θεωρείται το ελιξίριο που επιβραδύνει τη διαδικασία του γήρατος, καθώς συμβάλλει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και διατηρεί τη σιλουέτα.

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2009

Σεξουαλικός εθισμός: η αόρατη φυλακή

Ο εθισμός στο σεξ, έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με άλλες εξαρτήσεις, όπως τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, ο τζόγος κ.λ.π.

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2008

Χρόνια νόσος και σεξ

Άνθρωποι με χρόνια νόσο, όπως καρδιοπάθεια, διαβήτη ή άσθμα μπορεί να έχουν συνεχιζόμενο πόνο ή κούραση που επηρεάζει αρνητικά τη σεξουαλική τους ζωή.

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2008

Αφροδισιακές τροφές

Από αρχαιοτάτων χρόνων οι τροφές στις οποίες αποδόθηκαν αφροδισιακές ιδιότητες είναι πολλές, καθώς η διάθεση του ανθρώπου για καλύτερη σεξουαλική ζωή είναι δεδομένη.

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2008

Η πρώτη φορά στο αγόρι

Κάθε αρχή και δύσκολη; Ισως. Αυτό μπορεί να ισχύει ακόμη πιο πολύ στην περίπτωση του εφήβου (14-17 ετών) που θα επιχειρήσει για πρώτη φορά να έλθει σε σεξουαλική επαφή.

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2008

Δέχομαι την ηλικία μου και την αγαπώ

Η συντροφικότητα είναι ίσως το σημαντικότερο μέρος της ανθρώπινης ζωής κατά την τρίτη ηλικία. Η επιθυμία για σεξ μειώνεται, η στύση γίνεται κάπως δυσκολότερα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί ο ηλικιωμένος άντρας να χαρεί τη ζωή του, χωρίς η σεξουαλική πράξη να είναι αυτοσκοπός.

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2008

Απιστία

Η έννοια της απιστίας είναι όρος κοινωνικός. Στη Βιολογία ο αντίστοιχος όρος είναι η πολυγαμία και επομένως, από καθαρά βιολογική σκοπιά, όλοι μας είμαστε πολυγαμικοί.