Σεξ & Ζωή

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008

Η πρώτη φορά στο κορίτσι

Η βιολογική ωρίμανση και η σεξουαλική ταυτότητα του κοριτσιού τού επιτρέπουν να αφυπνισθεί σωματικά, για να επιχειρήσει τη δική του 'πρώτη φορά', η οποία, βεβαίως, διαφέρει κατά πολύ από την αντίστοιχη του αγοριού.

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008

Η έναρξη της σεξουαλικής ζωής

Στην ηλικία των 17,6 ετών ξεκινούν – κατά μέσο όρο – τα σεξουαλική τους ζωή τα Ελληνόπουλα. Το 58,7% δηλώνουν ότι η πρώτη τους επαφή έγινε με μόνιμο σύντροφο και το 17% με κάποιον περιστασιακό.

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2008

Το χάπι

Το συνδυασμένο αντισυλληπτικό χάπι είναι γνωστό και σαν 'το χάπι'. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι αλλά όλα περιέχουν δύο ορμόνες: οιστρογόνο και προγεστερόνη.

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2008

Διατροφή και γονιμότητα στη γυναίκα

Τα τελευταία χρόνια γίναμε μάρτυρες μιας αύξησης στα υπογόνιμα ζευγάρια τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Παράλληλα έχει αλλάξει και ο τρόπος διατροφής, ενώ σημαντική είναι η άνοδος της παχυσαρκίας.

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2008

Ομοφυλόφιλος έφηβος και οικογένεια

Η εφηβεία είναι η περίοδος, και για τα δύο φύλα, κατά την οποία ο νέος και η νέα αρχίζουν να συνειδητοποιούν και να καθορίζουν τις σεξουαλικές διαθέσεις τους και να προσανατολίζουν την πορεία τους.

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2008

Επικίνδυνοι πειραματισμοί με τα φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία

Ριψοκίνδυνη συμπεριφορά υιοθετούν οι Έλληνες για τη φαρμακευτική αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας.

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2008

Οι ρόλοι των συντρόφων στο σεξ

Σεξ, σεξουαλικός ρόλος και σεξουαλική συμπεριφορά είναι ο ανθρώπινος σεξουαλικός κύκλος, που χαρακτηρίζει την πλήρη ωρίμανση της μοναδικότητας και συντροφικότητας του ανθρώπινου είδους.

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2008

Ψυχογενής στυτική δυσλειτουργία

Η ψυχογενής στυτική δυσλειτουργία, δηλαδή η στυτική δυσλειτουργία που οφείλεται σε αμιγώς ψυχολογικά αίτια, απασχολεί ως πρόβλημα σημαντικό ποσοστό του αντρικού πληθυσμού όλων των ηλικιών, των κοινωνικοοικονομικών ομάδων, των μορφωτικών επιπέδων κλπ.

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2008

Ο άνδρας των 50 και μετά

Κάποτε τον αποκαλούσαν γέρο. Σήμερα θεωρείται ότι διάγει την παραγωγικότερη ηλικία του. Είναι ο 50άρης, ο άνδρας που είναι κυρίαρχος και ώριμος παραγωγικά. Αυτός λοιπόν ο πενηντάρης πρέπει να μάθει να αγαπάει την ηλικία του, να είναι όμορφος, να προσέχει τον εαυτό του. Είναι η ηλικία που έχει πολύ και ποιοτικό σεξ.

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2008

AIDS και ηπατίτιδα: Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

'Μάθε και προφυλάξου, μάθε και προφύλαξε'. Από τα πλέον γνωστά και με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης σε νέα κρούσματα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα είναι το AIDS και οι ηπατίτιδες Β και C.