Σεξ & Ζωή

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2008

Κάμψη ερωτικής επιθυμίας

Αρκετοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν ελαττωμένη ερωτική επιθυμία, σε κάποια φάση της ζωής τους. Η ερωτική επιθυμία επηρεάζεται από ψυχολογικούς και ορμονικούς παράγοντες ή και γενικότερα από προβλήματα υγείας.

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2008

Κονδυλώματα

Αναγνωρίζονται από τον γιατρό με την απλή κλινική εξέταση με ένα μεγεθυντικό φακό όταν είναι μικρά,ή με το κολποσκόπιο από ειδικούς στη χρήση του γυναικολόγους.

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2008

Ας μιλήσουμε ερωτικά μεταξύ μας

Η αγνότητα και ο αυθορμητισμός των συναισθημάτων μας, γίνονται λέξεις, φράσεις, δείχνοντας πάθος, πόθο, έρωτα, στοργή και αγάπη.

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008

Ο δικός μας ερωτικός λόγος

Μέσα στην παραζάλη της καθημερινότητας, με την πίεση που αισθάνεται ο σύγχρονος άνθρωπος να κατακτήσει την ευημερία του, κάτι που παραμελείται πια και χάνεται είναι ο λόγος, ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της φύσης του, που τον ξεχωρίζει μέσα στο ζωικό βασίλειο.

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008

Αιτίες υποτονικής ερωτικής επιθυμίας

Η έννοια της ‘ερωτικής επιθυμίας’ δύσκολα προσδιορίζεται επακριβώς. Τι ακριβώς εννοούμε όταν λέμε ότι κάποιος έχει ‘χαμηλή ερωτική επιθυμία’, ‘έλλειψη ερωτικής επιθυμίας’, ή, αντιθέτως, ‘υπέρμετρη ερωτική επιθυμία’;

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008

Κονδυλώματα και ιός HPV στους άντρες

Στην καθημερινή μου ιατρική πρακτική ολοένα και συχνότερα αντιμετωπίζω άνδρες ασθενείς που εμφανίζονται με HPV λοίμωξη της γεννητικής χώρας ή έρχονται να ελεγχθούν, καθώς στην ερωτική τους σύντροφο διαγνώστηκε ο ιός αυτός.

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008

Σεξ μετά τον τοκετό

Το ζευγάρι ολοκληρώνεται τόσο σεξουαλικά όσο και συναισθηματικά με την ύπαρξη ενός παιδιού. Η γυναίκα γίνεται περισσότερο γυναίκα, ολοκληρώνοντας τον εαυτό της και τη φύση της σ' αυτή τη διπλή ιδιότητα: της γυναίκας και της μητέρας.

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008

Μοντέρνες έννοιες: Ασέξουαλ – πανσέξουαλ - μπαϊσέξουαλ

Η νέα πραγματικότητα δείχνει να οδηγεί τους ανθρώπους στην επιλογή ακραίων θέσεων στη σεξουαλική τους ζωή.

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008

Υπογονιμότητα και διατροφή στους άνδρες

Τις τελευταίες δυο δεκαετίες ανέκυψε ως ερευνητικό θέμα στην ανδρική όσο και στη γυναικεία υπογονιμότητα, ο ρόλος της διατροφής. Μετά από συγκρίσεις μεταξύ γόνιμων και υπογόνιμων ανδρών, παρατηρήθηκαν σημαντικές διαφορές στο διατροφικό τους προφίλ που ενοχοποιήθηκαν για τη μείωση της γονιμότητας.

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008

Η έναρξη της σεξουαλικής ζωής

Στην ηλικία των 17,6 ετών ξεκινούν – κατά μέσο όρο – τα σεξουαλική τους ζωή τα Ελληνόπουλα. Το 58,7% δηλώνουν ότι η πρώτη τους επαφή έγινε με μόνιμο σύντροφο και το 17% με κάποιον περιστασιακό.