Ο νέος ιστότοπος για ασθενείς με άσθμα στην Ελλάδα, που δημιουργήθηκε από ιατρούς - μέλη της Ομάδας Άσθματος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, παρουσιάστηκε στην Αθήνα, το www.myasthma.gr.

Στόχος του site είναι ο ασθενής να έχει πρόσβαση σε έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση που θα βελτιώσει τις συναντήσεις του με τον γιατρό του και πάνω απ’ όλα θα συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα της ζωής του.

Το site θα είναι διαθέσιμο από τις 7 Απριλίου και αποτελεί ένα σύγχρονο και διαδραστικό εργαλείο που απαντά σε ένα ευρύ φάσμα αποριών για το άσθμα, μια πάθηση από την οποία πάσχει σχεδόν το 9 τοις εκατό των Ελλήνων.

Τι είναι άσθμα, ποια είναι τα συμπτώματα, ποιες είναι οι απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις, ποια η σχέση του άσθματος με τις αλλεργίες, πώς πετυχαίνουμε τον έλεγχο του άσθματος, ποιοι είναι οι στόχοι της θεραπείας, πώς γίνεται η σωστή χρήση των εισπνεόμενων φαρμάκων, πώς αντιμετωπίζεται μια κρίση και πότε πρέπει να επικοινωνήσει ο ασθενής με τον γιατρό του, είναι μερικά από τα ερωτήματα στα οποία μπορούν να βρουν χρήσιμες απαντήσεις όλοι οι ασθενείς, ακόμα και ειδικές κατηγορίες όπως παιδιά, έφηβοι ηλικιωμένοι, αθλητές, έγκυες.

Στο site οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν ένα απλό online test και να μάθουν εάν τα συμπτώματα που εμφανίζουν είναι όντως συμπτώματα άσθματος, καθώς επίσης έχουν τη δυνατότητα να αποστείλουν ερωτήματα που τους απασχολούν και να λάβουν έγκυρες απαντήσεις από ειδικούς.

Ο συντονιστής της συνέντευξης Τύπου και Πρόεδρος της ΕΠΕ κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, Καθηγητής Πνευμονολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μίλησε για το ρόλο της ΕΠΕ και των Ομάδων Εργασίας τονίζοντας ότι: ‘Στόχος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας είναι να διασφαλίζει την παροχή ορθής επιστημονικής ενημέρωσης και φροντίδας στους ασθενείς και παράλληλα να στηρίζει τη συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση του Έλληνα πνευμονολόγου αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο το ρόλο του.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;