Οι χειρουργικοί μέθοδοι της αυξητικής στήθους γίνονταν μέχρι πρότινος με τοποθέτηση των ενθεμάτων είτε κάτω από τον μυ είτε κάτω από τον αδένα του μαστού. Ήρθε ένα νέο πλάνο που λέγεται subfascial και ουσιαστικά είναι κάτι ανάμεσα στις παλιές μεθόδους όπου χρησιμοποιείται η ισχυρή μεμβράνη που λέγεται fascia του μείζονα θωρακικού μυός και δημιουργείται ένα νέο πλάνο και εκεί τοποθετούνται τα ενθέματα.

Η τεχνική μας αυτή υιοθετήθηκε μετά την ανακοίνωση της Dr Ruth Graf σχετικά με το νέο πλάνο και αρχίσαμε να τη χρησιμοποιούμε από το 2004 σε περισσότερους από 2.000 ασθενείς μέχρι τώρα.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της τεχνικής:

  • Δεν έχουμε παραμόρφωση του στήθους
  • Έχουμε εντυπωσικό περιορισμό των ripling
  • Η υφή και αίσθηση του στήθος στην αφή εχει εντυπωσιακό φυσικότατο αποτέλεσμα
  • Ο σχηματισμός κάψας είναι σχεδόν μηδενικός
  • Το πάνω μέρος του μαστού έχει ομαλή εμφάνιση χωρίς να πομπάρει
  • Γενικά πολύ καλό αποτέλεσμα σταθερό σε βάθος χρόνου που είναι σημαντικό για μια γυναίκα που σκέφτεται να κάνει την επέμβαση (μετά από τακτική παρακολούθηση των χειρουργημένων μας όλα αυτά τα χρόνια).

Η επέμβαση της αυξητικής στήθους αρχικά ξεκίνησε με την τοποθέτηση των ενθεμάτων κάτω από τον αδένα.Αυτό το πλάνο με τα πρώτα ενθέματα είχε σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση πτυχώσεων από το ένθεμα, μιας και αρχικά τα ενθέματα ήταν πολύ μαλακά και εμφάνιζαν από μόνα τους πτυχές.Ετσι οι πλαστικοί χειρουργοί στράφηκαν σε αλλαγή πλάνου και ξεκίνησαν το πλάνο κάτω από τον μύ. Αυτό το πλάνο είχε σαν αποτέλεσμα το στήθος να παραμορφώνεται και να κινείται με την κίνηση του μυός (δυναμικός μαστός-Dubble buble).

Οι πλαστικοί χειρουργοί σε όλο τον κόσμο προσπάθησν να μειώσουν τα μειονεκτήματα από τις δύο τεχνικές, πειραματικά αρχικά και μετά σε ασθενείς.  Με πρώτη την Δρ Graf από την Βραζιλία δημιούργησαν ένα νέο πλάνο που να έχει τα πλεονεκτήματα των άλλων αλλά όχι τα μειονεκτήματα.Έτσι αναπτύχθηκε το νέο πλάνο τοποθέτησης των ενθεμάτων- το λεγόμενο Subfascial-νέα μέθοδος.

Τι είναι λοιπόν το πλάνο αυτό;

Ο γυναικείος μαστός περιβάλλεται από δύο πέταλα της επιπολής περιτονίας του θώρακα και είναι γνωστοί ώς πρόσθιος και οπίσθιος καθεκτικός σύνδεσμος του μαστού. Η βαθειά μεμβράνη- υμένας- περιτονία φαίνεται πολύ καθαρά όταν χειρουργούμε και σηκώνουμε τον μαστό και είναι πάνω από τον μείζονα θωρακικό μυ.Η περιτονία αυτή συνεχίζει και ενώνεται με την περιτονία του ορθού κοιλιακού μυός, του πρόσθιου οδοντωτού και του λοξού κοιλιακού μυός.Ουσιαστικά η περιτονία αυτή καλύπτει όλο τον πρόσθιο θώρακα και έχει πάχος μέχρι και 1.50 cm.

Η επέμβαση αρχίζει με μια τομή μήκους 3.5-4 cm, 5 cm περίπου κάτω από τον μαστό και αρχίζει με αναίμακτη και χωρίς τραύμα τεχνική με ειδικό εργαλείο αποκόλλησης των ιστών που λέγεται διπολική και μονοπολική bobby η παρασκευή του πλάνου.Τα όρια της παρασκευής είναι τα όρια του φυσιολογικού μαστού τέτοια ώστε  όταν τοποθετηθεί το ένθεμα από την πρώτη στιγμή να είναι φυσικό. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης χρησιμοποιούμε ειδικούς μετρητές όγκου που αυτό μας δίνει μεγάλη ακρίβεια στην μέτρηση του μεγέθους του ενθέματος με βάση τις μετρήσεις που έχουμε κάνει στο ιατρείο.Επιλέγουμε τις πιο πολλές φορές την τομή αυτή γιατί δεν φαίνεται, δεν εμποδίζει τον θηλασμό της γυναίκας,δεν επηρεάζει την αισθητικότητα της θηλής και συνοδεύεται από μηδαμινό ποσοστό σχηματισμού κάψας.

Όλοι οι ασθενείς μας ανάρρωσαν εντυπωσιακά γρήγορα γιατί η τεχνική είναι ανώδυνη.Παρακολουθούμε τους ασθενείς από το 2004 και έχουμε σταθερά καλά και φυσικά αποτελέσματα μέχρι τώρα που σε συνδυασμό με τα ενθέματα Mentor USA μπορούμε να πούμε ότι δεν χρειάσθηκε να αλλάξουμε κανένα λόγω φθοράς μέχρι σήμερα. Δεν έχουμε κίνηση του ενθέματος με την κίνηση του μυός (δυναμικός μαστός) και το ποσοστό ευχαριστημένων γυναικών σε βάθους χρόνων από το 1998 είναι 95%.

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Λαϊκό": Για πρώτη φορά, ράντζα στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων
Εντοπίστηκαν εκατοντάδες νέα γονίδια που συνδέονται με τη διαταραχή χρήσης καπνού
Ασκήσεις για να κρατάτε σε φόρμα τον εγκέφαλο