Διαπραγματεύσεις για την πώληση μιας σειράς φαρμάκων που αφορούν τη γυναίκα, συνολικής αξίας άνω των 5 δισ. δολαρίων που αποκτήθηκαν πέρσι με την εξαγορά της   Allergan Plc αντί του ποσού των  63 δισ. δολαρίων, βρίσκεται η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία AbbVie Inc.

Για αυτό το λόγο, η τελευταία συνεργάζεται με την επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley και ήδη όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι μεγάλο και σε αυτούς περιλαμβάνεται και η  CVC Capital Partners.

Το προς πώληση χαρτοφυλάκιο σε ετήσια βάση δημιουργεί κέρδη περίπου 500 εκατ. δολαρίων και θα μπορούσε να αποτιμηθεί περίπου 10 φορές το EBITDA του, πρόσθεσαν οι πηγές.

Οι AbbVie, Morgan Stanley και CVC αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Ως γνωστόν, η AbbVie βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο  φάρμακο για την ψωρίαση και τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, αδαλιμουμάμπη, για να αυξήσει τις πωλήσεις της, το οποίο μάλιστα χάνει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του στις ΗΠΑ το 2023. Την ίδια στιγμή όμως, η AbbVie πρέπει να αποπληρώσει περίπου 143,7 δισ. δολάρια χρέους που συγκεντρώθηκε από την εξαγορά της Allergan για να επικεντρωθεί σε νέες επενδύσεις.

Οι πηγές ανέφεραν ότι η CVC θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το τμήμα της AbbVie για να εμπλουτίσει την εταιρεία χαρτοφυλακίου Theramex, που ιδρύθηκε το 2018. H Theramex με έδρα το Λονδίνο, παράγει τα αντισυλληπτικά οξική νομεγεστρόλη / οιστραδιόλη. και αιθινυλοιστραδιόλη/ λεβονοργεστρέλη, καθώς και το φάρμακο για την οστεοπόρωση ρισεδρονικό οξύ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Διαλείμματα άσκησης σε αίθουσες διδασκαλίας ενισχύουν τη μάθηση [μελέτη]
Εκτός ΕΣΥ για 2 χρόνια ο Ν. Χαυτούρας για την αναρρωτική άδεια σε κατηγορούμενο της υπόθεσης των Τεμπών
Μ. Εβδομάδα και Πάσχα: Οι διατροφικές ιδιαιτερότητες ανθρώπων με διαβήτη