Η έγκαιρη διάγνωση  καρκίνου στον εγκέφαλο προχωρά ένα βήμα μπροστά μέσω της καινοτομίας της εταιρείας διαγνωστικών καρκίνου Dxcover, που συνεργάζεται με το University of Strathclyde.

Η εταιρεία έδειξε ότι η καινοτόμος διαγνωστική τεχνολογία της Dxcover Liquid Biopsy, είναι αποτελεσματική ακόμα και στις αρχικές ημέρες ανάπτυξης του καρκίνου, σε μικρότερο όγκο και σε χαμηλότερο στάδιο.

Εντοπίζοντας εξαιρετικά μικρούς όγκους, η νέα έρευνα δίνει ενδείξεις ότι το διαγνωστικό τεστ της Dxcover μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στη συντόμευση του χρόνιου από την έναρξη των συμπτωμάτων έως τη διάγνωση και να στηρίζει τους γιατρούς στις αποφάσεις τους.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cancers.

Ο Dr. Matt Baker, συνιδρυτής της εταιρείας, δήλωσε ότι η έρευνα δείχνει την αποτελεσματικότητα του Brain Cancer Liquid Biopsy στον εντοπισμό ακόμα και των μικρότερων όγκων εγκεφάλου -κάτι που αποτελεί σπουδαίο νέο για τους μελλοντικούς ασθενείς, αυξάνοντας τις θεραπευτικές επιλογές και πιθανόν την επέκταση του προσδόκιμου επιβίωσής τους.

Το περιοδικό επιβεβαίωσε ότι το τεστ της Dxcover είναι αποτελεσματικό στον εντοπισμό μικρών και χαμηλού σταδίου γλοιωμάτων. Η έρευνα έγινε  σε 177 ασθενείς με διάφορα μεγέθη όγκων εγκεφάλου, οι οποίοι έδωσαν δείγματα αίματος για ανάλυση.

Tα δείγματα αναλύθηκαν από φασματοσκόπιο με υπέρυθρο φως και αξιολογήθηκαν με software μηχανικής μάθησης. Το τεστ και η ανάλυση φάνηκαν αποτελεσματικά στο εντοπισμό όγκων, ασθενών με γλοίωμα ακόμα και μεγέθους 0.2 cm3.

Το τεστ θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στη διάγνωση του καρκίνου.

Πηγές:
Cancers. Φωτο: University of Strathclyde, Glasgow

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;