Η Ατοπική Δερματίτιδα, στη μέτρια και σοβαρή μορφή της, φαίνεται από τη δερματική βλάβη που προκαλεί. Η πραγματική αιτία όμως βρίσκεται κάτω από το δέρμα, εκεί όπου ένα υπερδραστήριο ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά με το παραμικρό! Μάλιστα, ακόμα και όταν το δέρμα των ασθενών φαίνεται καθαρό, η φλεγμονή μπορεί να εξακολουθεί να είναι ενεργή κάτω από την επιφάνειά του και είναι απλά θέμα χρόνου πότε η επόμενη έξαρση θα κάνει την εμφάνισή της. Οι εξάρσεις μπορεί να εκδηλώνονται διαφορετικά σε κάθε άτομο και είναι πιθανό δερματικές βλάβες να εμφανιστούν σε ολόκληρο το σώμα.

Οι εξάρσεις δεν προκαλούν απλώς ενόχληση. Συχνά, η Aτοπική Δερματίτιδα απαιτεί καθημερινή θεραπευτική αντιμετώπιση, ώστε να τεθούν υπό έλεγχο ο κνησμός και τα εξανθήματα. Οι τοπικές θεραπείες μπορεί βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της έξαρσης. Ωστόσο, οι ασθενείς με Ατοπική Δερματίτιδα συχνά αισθάνονται ότι δεν μπορούν να κάνουν πολλά, για να αποφύγουν την επανεμφάνιση της, με αποτέλεσμα να τους προκαλείται έντονη ανησυχία και άγχος.

Είναι όμως αυτή η αλήθεια; Η κατανόηση των ανοσολογικών μηχανισμών της νόσου και η συνεργασία με τον ειδικό γιατρό μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς να ανακαλύψουν νέους αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης της πάθησης αυτής!

Αν είστε λοιπόν ασθενής ή γνωρίζετε κάποιον που είναι τότε… μην αντιμετωπίζετε το θέμα επιδερμικά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νόσο επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες: www.atopicderma.gr και www.sanofi.gr 

MAT-GR-2100511 - V 3.0 / 09.2021

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο