«Μία ανοιχτή συζήτηση για την ασφαλή επιστροφή στη διά ζώσης καθημερινότητα, με πρωταγωνιστές τα νέα άτομα» είναι το θέμα της διαδικτυακής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021 και ώρες 18:00 με 20:00. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη φοιτητική ομάδα του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ που υλοποιεί το πρότζεκτ «Εγώ Εμβολιάστηκα! Εσύ;».

«Το πρότζεκτ “Εγώ Εμβολιάστηκα! Εσύ;” αποτελεί μια προσπάθεια ενημέρωσης και ενδυνάμωσης των νέων ατόμων σχετικά με τον εμβολιασμό έναντι της Covid-19. Μέσα από την αλληλεπίδραση με τον κόσμο διαπιστώθηκε η ανάγκη μιας άμεσης συζήτησης που θα δώσει φωνή στα νέα άτομα της χώρας» αναφέρουν τα μέλη της φοιτητικής ομάδας.

Η εκδήλωση έχει στόχο να αποτελέσει βήμα συζήτησης, αποριών ή και φόβων που υπάρχουν σχετικά με την πανδημία και τον εμβολιασμό. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα ξεκινήσει μία συζήτηση σχετικά με την ασφαλή επιστροφή στη διά ζώσης καθημερινότητα στα πανεπιστήμια και στη φοιτητική ζωή. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα απαντηθούν ερωτήσεις που θα τίθενται σε ζωντανό χρόνο από το κοινό, αλλά και ερωτήσεις που θα έχουν υποβληθεί εκ των προτέρων, μέσω ανώνυμης φόρμας. Η υποβολή των ερωτήσεων μπορεί να γίνει στον σύνδεσμο: https://bit.ly/EgwEmvoliastikaEsy 

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι φοιτητές του έκτου έτους του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ και συνυπεύθυνοι της πρωτοβουλίας «Εγώ Εμβολιάστηκα! Εσύ;»: Ευαγγελία Σαββίδου, Αντωνία Αικατερίνη Μπουρτζινάκου και Σπυρίδων Γραΐδης.

Στη συζήτηση συμμετέχουν ο Αν. Καθηγητής Πολιτικής Υγείας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Πολιτικής Υγείας στην Ευρώπη, Ηλίας Κονδύλης, ο Ομότιμος Καθηγητής Υγιεινής, Κοινωνικής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Αλέξιος Μπένος, ο Ομότιμος Καθηγητής Δημόσιας Υγείας-Υγείας Παιδιού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Τάκης Παναγιωτόπουλος και ο Αν. Καθηγητής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας - Ιατρικής Εκπαίδευσης του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Εμμανουήλ Σμυρνάκης.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά, μέσω YouTube, από τον σύνδεσμο: https://youtu.be/TqKPklToaqY 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Νέο τεστ ούρων ανιχνεύει τον καρκίνο της κεφαλής και του τραχήλου
Πασχαλινό Bazaar της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer
H σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικού Management