Στην Πορταριά Πηλίου θα πραγματοποιηθεί από 26 έως 28 Νοεμβρίου 2021, το 10ο Χειμερινό Κλινικό Φροντιστήριο στις Κινητικές Διαταραχές, το οποίο διοργανώνεται από την Ακαδημία Νευροεπιστημών.

Η πρότυπη αυτή επιστημονική συνάντηση θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Xenia Palace με φυσική παρουσία και σε απόλυτη συμμόρφωση με τα τρέχοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά και διαδικτυακά.

Στόχος της 10ης κατά σειρά διοργάνωσης, η οποία απευθύνεται σε νευρολόγους και ιδιαίτερα σε νέους ιατρούς, ειδικευόμενους, αλλά και επαγγελματίες Υγείας, είναι να καλύψει ολόκληρο το φάσμα των κινητικών διαταραχών, με τη συμμετοχή έμπειρων και καταξιωμένων ξένων και Ελλήνων επιστημόνων.

Όπως αναφέρει ο Νευρολόγος MD, PHD, Συντονιστής Δ/ντής Νευρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείο "Mediterraneo" κ. Παντελής Στάθης εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής: «Το Κλινικό Φροντιστήριο περιλαμβάνει  βασική θεματολογία αλλά και νεότερα δεδομένα από όλο το φάσμα αλλά και τις ιδιαίτερες πτυχές των Κινητικών Διαταραχών με εισηγήσεις έγκριτων συναδέλφων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην νόσο του Πάρκινσον και τη θεραπεία κινητικών και μη-κινητικών συμπτωμάτων, στα διάφορα στάδια αυτής με παρουσίαση αντίστοιχων περιστατικών. Στον δε τομέα των παρεμβατικών ή υποβοηθούμενων με συσκευή θεραπειών θα έχουμε την ευκαιρία να προσεγγίσουμε διεξοδικά  θεωρητικά δεδομένα αλλά και πρακτικά θέματα εφαρμογής για κάθε μία από αυτές, αφ’ ενός μέσω των εισηγήσεων εξειδικευμένων συναδέλφων και αφ’ εταίρου μέσω των αντίστοιχων workshops. Επίσης, με το workshop χορήγησης τοξίνης της αλλαντίασης ευελπιστούμε ότι θα δοθεί σε όλους η δυνατότητα απόκτησης γνώσεων και δεξιοτήτων στη χρήση της τοξίνης της αλλαντίασης στην σπαστικότητα, τη δυστονία και την ημικρανία».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Δωρεάν κλινικές εξετάσεις με το πρόγραμμα «Πρόληψη» του Μetropolitan στα Καλάβρυτα
Χαράτσι 1 έως 3 ευρώ και στις διαγνωστικές εξετάσεις - Τι εξετάζεται από το υπουργείο Υγείας
Έξαρση ιλαράς:  Οι επισκέπτες υγείας  ‘’χτυπούν’’ καμπανάκι και τάσσονται στο πλευρό των Υγειονομικών Αρχών