Αν δεν είσαι ο ίδιος άτομο με Σακχαρώδη Διαβήτη ή δεν έχεις κάποιο κοντινό πρόσωπο που έχει, είναι δύσκολο να γνωρίζεις ή έστω να μπορείς να φανταστείς τις καθημερινές προκλήσεις που φέρει μαζί της η πάθηση.

Αυτό που ίσως έχεις στο μυαλό σου, από αναφορές που έχεις ακούσει ή από αναπαραστάσεις στην τηλεόραση ή σε ταινίες, είναι ότι τα άτομα με Διαβήτη κάνουν καθημερινά ενέσεις ινσουλίνης.

Αν είσαι άτομο με Διαβήτη όμως, ξέρεις πολύ καλά ότι αυτό ίσως είναι και το λιγότερο που καλείσαι να αντιμετωπίσεις καθημερινά. Το να ζεις με Διαβήτη δεν είναι εύκολη υπόθεση. Σίγουρα είναι μια κατάσταση που συνηθίζεται, αλλά στην πραγματικότητα αυτό που συνηθίζεται είναι η συνεχής επαγρύπνηση και το διαρκές άγχος.

Η βασική πρόκληση του Διαβήτη

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν τα άτομα με Διαβήτη είναι το να μην ξεχνιούνται ποτέ. Αν γνωρίζεις κάποιον που το ζει, θα σου πει πως ξέρει να παρατηρεί τον εαυτό του περισσότερο από τον μέσο άνθρωπο. Και αυτό είναι μια αλήθεια. Ο διαβητικός ξέρει να αναγνωρίζει ανά πάσα στιγμή μέσα στη μέρα τα επίπεδα σακχάρου του, γιατί πρέπει να το κάνει. Ξέρει να αναγνωρίζει την αίσθηση και την κατάσταση του σώματός του γιατί πρέπει να είναι πάντα “alert”.

Σίγουρα δεν επαφίεται στο ένστικτο και για αυτό οι μετρητές γλυκόζης είναι τεράστιας σημασίας για τη ζωή του διαβητικού. Αλλά η αναγνώριση αυτής της αλήθειας, που περιλαμβάνει επίσης και το ότι είναι συχνά (αν όχι μονίμως) προσεκτικός με το τι θα φάει ή τι άσκηση πρέπει να κάνει, είναι πολύ σημαντική για να καταλάβουμε έστω και λίγο πώς είναι η καθημερινότητα ενός διαβητικού ατόμου.

Τι νέο έρχεται στη διαχείριση του Διαβήτη

Αυτή την καθημερινότητα έρχεται να αλλάξει το νέο σύστημα Α7 TouchCare® από τη Medtrum. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας αλλά και της πολυετούς έρευνας, η Medtrum μπορεί σήμερα και συστήνει στο κοινό ένα νέο επαναστατικό προϊόν που κυριολεκτικά αλλάζει τη ζωή του ατόμου με Διαβήτη. Και αυτό, γιατί του επιτρέπει για πρώτη φορά να είναι απόλυτα ξένοιαστος, χωρίς εκπτώσεις ή λανθασμένες υποσχέσεις. Και να πως:

Το Α7 TouchCare® System αποτελείται από ένα σύστημα που περιλαμβάνει δύο συσκευές, το patch ινσουλίνης και τον μετρητή γλυκόζης. Οι δύο συσκευές αυτές τοποθετούνται πάνω στο σώμα, είναι μικρές, δεν ενοχλούν και είναι αδιάβροχες.

Ο μετρητής γλυκόζης (Α7 TouchCare® CGM) εκτελεί συνεχόμενη 24ωρη καταμέτρηση των τιμών σακχάρου, ενώ το patch ινσουλίνης (Α7 TouchCare® Insulin Patch) εκχύει αυτόματα την αναγκαία ποσότητα ινσουλίνης στον οργανισμό, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο. Και οι δύο συσκευές έχουν δυνατότητα λειτουργίας συνεχόμενων ημερών, μέχρι τη στιγμή που θα χρειαστούν ανανέωση, μια διαδικασία που διαρκεί λίγα λεπτά.

Επιπλέον, το σύστημα μπορεί να συνδεθεί με την εφαρμογή EasySense, η οποία διατηρεί όλα τα data των μετρήσεων του ατόμου και δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης των τιμών ακόμα και εξ αποστάσεως (π.χ. από κάποιον γονέα ή φροντιστή).

Με απλά λόγια, το Α7 TouchCare είναι το σύστημα που πάει μαζί σου όπου πας και κάνει για σένα ότι θα έκανες!

Η EIFRON αποτελεί αποκλειστικό διαχειριστή και διανομέα του Συστήματος Α7 TouchCare® της MEDTRUM. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες: 2310 461 000, 2310 464 000 και [email protected].

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα