Η ουρική αρθρίτιδα (ποδάγρα) είναι μια πάθηση που συμβαίνει όταν μεγάλες ποσότητες ουρικού οξέος δημιουργούν κρυστάλλους στις αρθρώσεις, προκαλώντας πόνο και φλεγμονή. Η διατροφή μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο στο πώς διαχειριζόμαστε την πάθηση, καθώς ορισμένες τροφές μπορούν να αυξήσουν το ουρικό οξύ στον οργανισμό. Επιπλέον, μία υγιεινή διατροφή μας βοηθά να διατηρούμε το βάρος μας σε ιδανικά επίπεδα, κάτι που θα βοηθήσει με την διαχείριση των συμπτωμάτων.

Ποιες τροφές είναι καλό να αποφεύγουμε;

  • Αλκοόλ
  • Ψάρια όπως σαρδέλες, αντσούγιες, πέστροφα και σκουμπρί
  • Θαλασσινά και οστρακοειδή
  • Αλλαντικά
  • Ζωικά όργανα όπως συκώτι
  • Κόκκινο και λευκό κρέας καλό είναι να καταναλώνονται μόνο σε μικρές ποσότητεςΕπεξεργασμένες τροφές
  • Τροφές πλούσιες σε επεξεργασμένους και απλούς υδατάνθρακες, όπως γλυκά, δημητριακά του εμπορίου, λευκό ρύζι και ζυμαρικά, αλλά και φρούτα όπως η μπανάνα.

Ποιες τροφές μπορούν να βοηθήσουν;

  • Φρούτα, ειδικά όσα είναι χαμηλά σε σάκχαρα, όπως τα κεράσια, τα μούρα και τα μήλα
  • Λαχανικά διαφορετικών χρωμάτων, για να παίρνετε διαφορετικών ειδών αντιοξειδωτικά
  • Όσπρια κάθε είδους
  • Ξηροί καρποί και σπόροι κάθε είδους, ωμοί και ανάλατοι
  • Δημητριακά ολικής άλεσης όπως καστανό ρύζι, κινόα και βρώμη
  • Γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά και αυγά
  • Προϊόντα σόγιας,

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απαιτητική για τον εγκέφαλο δουλειά μειώνει τον κίνδυνο ελαφράς νοητικής εξασθένησης μετά τα 70
'Ερευνα στην Ευρώπη για το παράνομο εμπόριο και τη φορολόγηση των προϊόντων καπνού και νικοτίνης
Γιατί τα αγόρια μητέρων με HIV έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο προβλημάτων υγείας και θνησιμότητας [μελέτη]