Στο ντοκιμαντέρ «Μια αγκαλιά για την Τρίτη e-λικία» η Ουρανία, η Πηνελόπη, ο Τάσος, η Ξανθίππη, η Αγγελική και ο Θοδωρής, κάτοικοι Αθήνας και Πάτρας, όλοι άνω των 65 ετών, μιλούν με ειλικρίνεια και χιούμορ για το πώς ήρθαν (ή δεν ήρθαν) σε επαφή με τους υπολογιστές και τον τρόπο με τον οποίον η ψηφιοποίηση του κράτους και των υπηρεσιών έχει αλλάξει τη ζωή τους. Εκπρόσωποι 6 οργανισμών που ασχολούνται με τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας συζητούν για το ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η πολιτεία ώστε να διασφαλίσει την ισότιμη συμμετοχή των ατόμων 65+ στον ψηφιακό κόσμο, ώστε να μην καταπατάται κανένα ανθρώπινο δικαίωμα στην πορεία της τεχνολογικής εξέλιξης.

Σύμφωνα με τις στατιστικές, σε 9 χρόνια από σήμερα υπολογίζεται ότι το 33% του πληθυσμού στην Ελλάδα θα είναι άνω των 60 ετών. Το ποσοστό θα φτάσει στο 40,8% μέχρι το 2050. Είναι η ώρα να αγκαλιάσουμε τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Να διασφαλίσουμε ότι ζουν σε έναν κόσμο ισότιμο, που τους περιλαμβάνει όλους, χωρίς να αφήνει κανέναν πίσω.

Είναι η ώρα να αγκαλιάσουμε εμάς, όπως θα είμαστε σε λίγα χρόνια.

Το ντοκιμαντέρ «Μια αγκαλιά για την Τρίτη e-λικία», σε παραγωγή της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης People Behind, είναι διαθέσιμο σε ελεύθερη προβολή, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους, στο YouTube από το κανάλι της People Behind.

Συμμετέχουν εκπρόσωποι των οργανισμών: Inter Media KT, Κοινωφελές Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων «Φροντίζω», Ίασις ΑΜΚΕ, 50 και Ελλάς, Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.

Παραγωγή: People Behind

Σκηνοθεσία: Ξένια Τσιλοχρήστου

Δείτε το τρέιλερ εδώ.

Ολόκληρο το ντοκιμαντέρ με ελληνικούς υπότιτλους εδώ.

Ολόκληρο το ντοκιμαντέρ με αγγλικούς υπότιτλους εδώ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Καρκίνος ωοθηκών: Ευρωπαϊκή πιστοποίηση για το "Ιπποκράτειο" Θεσσαλονίκης
Και όμως, τα αμύγδαλα συμβάλλουν στον έλεγχο του βάρους [μελέτη]
Κρούσμα candida auris σε γυναίκα στα Χανιά - Νοσηλεύεται σε απομόνωση