Τα περισσότερα θαλασσινά είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για τον οργανισμό μας. Πολλά ψάρια είναι πλούσια σε λιπαρά ω3, που βοηθούν την υγεία μας πρακτικά από κάθε άποψη. Είναι επίσης πολύ καλές πηγές ποιοτικής πρωτεΐνης, χωρίς να μας βαραίνουν με περιττές θερμίδες και κορεσμένα λίπη, όπως το κόκκινο κρέας.

Τα θαλασσινά δεν χρειάζονται ιδιαίτερο κόπο στο μαγείρεμα, και τις περισσότερες φορές είναι καλύτερο να τα απολαμβάνουμε όσο πιο απλά γίνεται. Αυτές είναι μερικές ιδέες για να απολαύσετε τα θαλασσινά με τους νόστιμους τρόπους που τους αξίζουν.

*Τα φιλέτα σολομού θέλουν λίγη μόνο ώρα στον φούρνο. Είναι τέλεια ιδέα να βάλετε λαχανικά σε μια λαδόκολλα, και μετά από λίγη ώρα να προσθέσετε και τον σολομό, αφού τον έχετε αλείψει μόνο με λίγο λάδι. Βάλτε τα αγαπημένα σας μυρωδικά, αν και η απλότητα του λεμονιού και της ρίγανης ταιριάζουν ιδιαίτερα με την ήπια γεύση αυτού του ψαριού.

*Ο σολομός είναι επίσης πολύ καλός και σε κονσέρβα. Σε πολλά προϊόντα, χρησιμοποιούνται και τα κόκαλα του ψαριού, με αποτέλεσμα ο σολομός σε κονσέρβα να έχει γενικά και μεγαλύτερες δόσεις ασβεστίου. Μπορείτε να τον αναμείξετε σε ένα μεγάλο μπολ με αυγό, κρεμμύδι και λίγη τριμμένη φρυγανιά ολικής άλεσης για να φτιάξετε μπιφτέκια από σολομό. Μαζί με τα αγαπημένα σας μυρωδικά αποτελούν μια πολύ εύκολη αλλά και διαφορετική λύση στο πώς να βάλετε περισσότερο ψάρι στη διατροφή σας.

*Οι γαρίδες είναι μικροσκοπικές βόμβες πρωτεΐνης, μιας και περιέχουν εξαιρετικά χαμηλές θερμίδες και πάρα πολύ χαμηλά λιπαρά. Ξεχάστε τις βαριές συνταγές που θέλουν τη γαρίδα να μαγειρεύεται με βούτυρο: Δοκιμάστε να την κάνετε stir-fry σε ένα βαθύ τηγάνι. Ετοιμάζεται σε πολύ λίγο χρόνο και δένει τέλεια με λαχανικά, ρύζι ή noodles. Δοκιμάστε να την σωτάρετε με μια βινεγκρέτ με μέλι και πορτοκάλι.

*Η γλώσσα δεν είναι από τα πιο δημοφιλή ψάρια, είναι όμως ιδιαίτερα πλούσια σε πρωτεΐνη και πολύ χαμηλή σε θερμίδες (για τον απλό λόγο ότι τα φιλέτα της είναι πολύ λεπτά). Συνεπώς είναι από τα ψάρια που αγαπούν το τηγάνι, χωρίς να χρειάζεται πολύ χρόνο μαγειρέματος και παραπανίσια λιπαρά. Χρειάζεται μόνο πολύ λίγο αλεύρι για πασπάλισμα, και λίγο λάδι στο τηγάνι σε δυνατή θερμοκρασία. Μέσα σε λίγα λεπτά θα είναι έτοιμη για να την συνοδεύσετε με σαλάτα.

*Στα θαλασσινά, έχετε δοκιμάσει ποτέ χτένια; Αν μπορέσετε να βρείτε στο τοπικό σας ιχθυοπωλείο, η γεύση τους είναι πολύ ιδιαίτερη, αλλά περιέχουν και σημαντικές ποσότητες πρωτεΐνης, σεληνίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Χρειάζονται μονάχα λίγο σωτάρισμα στο τηγάνι και είναι έτοιμα, και μπορούν να συμπληρώσουν υπέροχα μια μικρή μερίδα ζυμαρικών ολικής άλεσης, με την βουτυρένια τους υφή.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;