Όλες οι γυναίκες που εγκυμονούν ή σκοπεύουν να δοκιμάσουν να κάνουν παιδί γνωρίζουν πως η εγκυμοσύνη φέρνει αυξημένες διατροφικές απαιτήσεις - στην ποσότητα αλλά και στην ποιότητα του φαγητού. Αυτές είναι μερικές πολύ εύκολες αλλά και υγιεινές ιδέες για σνακ που θα χρειαστείτε μέσα στην ημέρα.

Μήλα, φυστικοβούτυρο και κράκερ

Για τις έγκυες γυναίκες, τα καλύτερα σνακ συνδυάζουν πράγματα από τουλάχιστον δύο ομάδες τροφίμων. Με πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και υγιή λίπη, αυτός ο συνδυασμός δεν ξεπερνιέται εύκολα. Απλώστε 1 ή 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο σε κομμένα μήλα και κράκερ ολικής αλέσεως.

Τσιπς τορτίγιας με γουακαμόλε

Για κάτι πιο τραγανό, επιλέξτε τσιπς τορτίγιας ολικής αλέσεως, με υψηλότερες ίνες. Βουτήξτε τα σε γουακαμόλε, το οποίο είναι πλούσιο σε φολικό οξύ, μια βιταμίνη Β που βοηθά στην πρόληψη των γενετικών ανωμαλιών. Το αβοκάντο περιέχει επίσης λιπαρά υγιεινά για την καρδιά. Εάν δεν σας αρέσουν τα αβοκάντο, το ντιπ φασολιών πλούσιο σε πρωτεΐνες είναι μια καλή επιλογή.

Γιαούρτι με ξηρούς καρπούς και φρούτα

Επιδιώξτε τρεις μερίδες γαλακτοκομικών με χαμηλά λιπαρά κάθε μέρα, ώστε εσείς και το μωρό σας να λαμβάνετε αρκετό ασβέστιο για γερά οστά και δόντια. Προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας ξηρούς καρπούς για πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Συμπληρώστε με φρούτα, όπως μούρα, ροδάκινα ή σταφίδες.

Μιξ ξηρών καρπών

Σας αρέσουν τα γλυκά και αλμυρά σνακ μαζί; Τα καλύτερα μείγματα για εσάς και το μωρό σας έχουν ξηρούς καρπούς χωρίς αλάτι, αποξηραμένα φρούτα χωρίς ζάχαρη και λίγη σκούρα σοκολάτα. Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα περιέχουν και τα δύο φυτικές ίνες, οι οποίες μπορεί να σας βοηθήσουν αν έχετε δυσκοιλιότητα. Η υγιεινή για την καρδιά μαύρη σοκολάτα έχει λιγότερη ζάχαρη και περισσότερο σίδηρο και άλλα μέταλλα.

Smoothies

Ξεκινήστε με γιαούρτι ή γάλα ως βάση για μία από τις καθημερινές σας μερίδες γαλακτοκομικών. Ο χυμός φρούτων έχει πάρα πολλές κενές θερμίδες. Στη συνέχεια, προσθέστε μπανάνες ή μούρα. Αν ρίξετε φρέσκο ​​σπανάκι ή σέλινο, δεν θα επηρεάσει τη γεύση και θα προσθέσετε επιπλέον βιταμίνες και φυτικές ίνες. Μια μεζούρα φυστικοβούτυρο, σας δίνει πρωτεΐνη. Το κακάο σε σκόνη μπορεί να το κάνει σοκολατένιο χωρίς να γίνει πολύ γλυκό.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς ο κομμωτής μπορεί να εντοπίσει ασθένειες των μαλλιών και του δέρματος
Ο FDA ενέκρινε νέο φάρμακο για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος γυναικών
Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατανάλωση αλκοόλ και καπνού από τους νέους