Ένα νέο υγιεινό παγωτό προσφέρεται σε ασθενείς δημόσιων νοσοκομείων στο Νότινγχαμ της Βρετανίας, με στόχο την πρόληψη της ελλιπούς σίτισης.

Το N-ICE Cream αναπτύχθηκε από ερευνητές του Nottingham University Hospitals NHS Trust και του University of Nottingham, σε συνεργασία με τη φάρμα Twycross, Leicestershire.

Ερευνητές ελπίζουν το παγωτό να βοηθήσει ηλικιωμένους με μυοσκελετικές βλάβες να παίρνουν περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης.

Ελπίζουν ότι η δοκιμή- αν αποδειχτεί επιτυχής- θα επεκταθεί σε περισσότερους ασθενείς του βρετανικού συστήματος υγείας.

Η δοκιμή που γίνεται τώρα περιλαμβάνει ασθενείς με μυοσκελετικούς τραυματισμούς.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι το προϊόν που έχει εμπλουτιστεί με πρωτεΐνη και βιταμίνη D, θα βοηθήσει την υγεία ορισμένων από τους πιο ηλικιωμένους ασθενείς.

Ο καθηγητής Opinder Sahota, δήλωσε ότι το να κατορθώσουν όλοι οι ασθενείς να ακολουθούν θρεπτική διατροφή κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους είναι υψηλής προτεραιότητας θέμα αλλά οι ηλικιωμένοι με μυοσκελετικούς τραυματισμούς αποτελούν ιδιαίτερη ανησυχία όσον αφορά την ενθάρρυνση να λαμβάνουν αρκετές θερμίδες.

Σχεδόν μισοί από τους ασθενείς που προσήλθαν για νοσηλεία με κάταγμα ισχίου πάσχουν από υποσιτισμό.

Η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι μεταξύ των ηλικιωμένων που νοσηλεύονται και έχουν κατάγματα οστών, η διατροφική πρόσληψη είναι φτωχή και υπάρχει χαμηλή συμμόρφωση στη λήψη θρεπτικών ροφημάτων-όμως το παγωτό είναι δημοφιλής επιλογή.

Η πρωτεΐνη είναι σημαντική για τους μυς και για την ίαση. Ετσι, οι ερευνητές αποφάσισαν να παράγουν το δικό τους παγωτό, πλούσιο σε ενέργεια, υψηλό σε πρωτεΐνη και με βιταμίνη D.

Tο παγωτό αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη φάρμα, Dreamy Cow Farmhouse Ice Cream.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το γρήγορο περπάτημα προστατεύει από τον διαβήτη τύπου 2 [μελέτη]
Γιατί αξίζει να χρησιμοποιούμε σκόρδο στη μαγειρική μας
“Το ρεκόρ στην LDL χοληστερόλη”