Η θεραπεία ενός πονόδοντου τη νύχτα μπορεί να είναι πιο δύσκολη, καθώς δεν υπάρχουν πολλά που να αποσπούν την προσοχή μας από τον πόνο. Επιπλέον, όταν ξαπλώνουμε, είναι πιθανό ο πόνος να γίνει χειρότερος επειδή μεταφέρεται περισσότερο αίμα στην περιοχή και αυξάνεται η πίεση.

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για να αντιμετωπίσουμε φυσικά έναν πονόδοντο;

Απλά παυσίπονα

Η λήψη παυσίπονων χωρίς ιατρική συνταγή είναι ένας γρήγορος και απλός τρόπος για πολλούς ανθρώπους να μειώσουν αποτελεσματικά τους ήπιους έως μέτριους πονόδοντους. Μην ξεπερνάτε ποτέ την συνιστώμενη δοσολογία που αναγράφεται στη συσκευασία των φαρμάκων. Εάν ο πονόδοντος είναι έντονος, είναι καλύτερο να επισκεφτείτε έναν οδοντίατρο και να του μιλήσετε για ισχυρότερα αναλγητικά.

Κρύα κομπρέσα

Η χρήση κρύας κομπρέσας μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου. Μια σακούλα πάγου τυλιγμένη σε μια πετσέτα στην πλευρά του προσώπου που πονάει μπορεί να βοηθήσει στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων της περιοχής. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε.

Πιο ψηλό μαξιλάρι

Η συγκέντρωση αίματος στο κεφάλι μπορεί να προκαλέσει επιπλέον πόνο και φλεγμονή. Για μερικούς ανθρώπους, η ανύψωση του κεφαλιού με ένα ή δύο επιπλέον μαξιλάρια μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο αρκετά ώστε να αποκοιμηθούν.

Φαρμακευτικές αλοιφές

Ορισμένες φαρμακευτικές αλοιφές μπορεί επίσης να βοηθήσουν στη μείωση του πόνου του πονόδοντου. Τα τζελ και οι αλοιφές που περιέχουν συστατικά όπως η βενζοκαΐνη μπορεί να μουδιάσουν την περιοχή. Ωστόσο, η βενζοκαΐνη δεν είναι κατάλληλη για χρήση από μικρά παιδιά.

Ξεπλύνετε με αλατόνερο

Ένα απλό ξέπλυμα με αλατόνερο μπορεί να σας βοηθήσει, καθώς είναι από τα πιο κλασικά και δοκιμασμένα γιατροσόφια. Το αλμυρό νερό έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, κάτι που θα φροντίσει βραχυπρόθεσμα την περιοχή που πονάει. Το ξέπλυμα μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απομάκρυνση υπολειμμάτων τροφής που μπορεί να έχουν κολλήσει στα δόντια ή στα ούλα και να κάνουν την κατάσταση χειρότερη.

Τσάι μέντας

Το τσάι μέντας ή το πιπίλισμα σε φακελάκια τσαγιού μέντας μπορεί επίσης να βοηθήσει στην προσωρινή ανακούφιση από τον πόνο στο δόντι. Η μέντα περιέχει αντιβακτηριακές και αντιοξειδωτικές ενώσεις. Η μενθόλη, ένα ενεργό συστατικό της μέντας, μπορεί επίσης να προσφέρει ένα ήπιο μούδιασμα σε ευαίσθητες περιοχές.

Σκόρδο

Η αλλισίνη, η οποία είναι η κύρια δραστική ένωση του σκόρδου, έχει ισχυρή αντιβακτηριακή δράση που μπορεί να βοηθήσει να σκοτωθούν τα βακτήρια στο στόμα που οδηγούν σε τερηδόνα και πόνο. Μασήστε μια σκελίδα σκόρδο και αφήστε την να καθίσει κοντά στο δόντι για λίγη ώρα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα