Με μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό, που έσπευσε να ενημερωθεί από έγκυρα χείλη για τον διαβήτη και να υποβληθεί σε μέτρηση σακχάρου, πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική δράση «Διαβητικό Χωριό» του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη, από τις 9 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι, εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υποδεχόταν τους πολίτες στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην κεντρική είσοδο. Με κεράσματα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, κατάλληλα και για διαβητικούς, με καλή διάθεση αλλά και έντυπο υλικό, οι ειδικοί επιστήμονες ενημέρωναν το κοινό και έλυναν τις απορίες του σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση του διαβήτη. Παράλληλα, όσοι ενδιαφέρονταν είχαν την ευκαιρία να υποβληθούν σε μέτρηση σακχάρου του αίματος και σε λίγα δευτερόλεπτα να μάθουν το αποτέλεσμα και να το συζητήσουν με τους νοσηλευτές. 

Το πρωτότυπο χωριό πρόληψης επισκέφθηκαν περισσότεροι από 150 πολίτες, ανάμεσά τους και αρκετοί διαβητικοί. Μεταξύ άλλων, ενδιαφέρθηκαν να μάθουν συμβουλές και «μυστικά» για τη σωστή μέτρηση και διαχείριση του διαβήτη αλλά και για το πώς αλλάζοντας τον τρόπο ζωής και τη διατροφή τους μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους.

«Ο ασθενής με διαβήτη είναι σημαντικό να απευθυνθεί στον ειδικό γιατρό, να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του, να ασκείται και να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στη διατροφή του», επισήμανε  η Διευθύντρια της Α΄ Παθολογικής Κλινικής Γλυκερία Τζατζάγου. «Από τις προληπτικές μετρήσεις που διενεργήσαμε, διαπιστώσαμε ότι εντοπίστηκαν λίγα -ευτυχώς- άτομα, τα οποία βρίσκονται δυνητικά ένα στάδιο πριν από το διαβήτη. Αυτό είναι και το νόημα της πρόληψης», τόνισαν οι εξειδικευμένοι νοσηλευτές του Διαβητολογικού Κέντρου Σάκης Νικολαΐδης και Λουκάς Δούκας.

Το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου δίνει έμφαση στην πρόληψη αλλά και τη φροντίδα των πολιτών, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του Ιδρύματος Παπαγεωργίου και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Γ.Ν. Παπαγεωργίου «Η Αντηρίδα» Ζωή – Ψαρρά Παπαγεωργίου. Εξάλλου, όπως πρόσθεσε η ίδια, όραμα των δωρητών, του Νικολάου και του Λεωνίδα Παπαγεωργίου, ήταν το Νοσοκομείο να βρίσκεται δίπλα στον άνθρωπο, με υπηρεσίες ποιοτικές, κάτι που συνεχίζουν να κάνουν οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Διαβητολογικού Κέντρου (Α΄ Παθολογική Κλινική), του Διαβητολογικού Ιατρείου (Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική), των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων,  με τη συνεργασία της Νοσηλευτικής και Ιατρικής Υπηρεσίας και με η στήριξη της «Αντηρίδας», που είναι αρωγός σε κάθε κοινωνική δράση.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πάσχα: Συνήθη λάθη που προκαλούν προβλήματα υγείας
Ο διπλός "Μαραθώνιος" των παιδιάτρων της Β. Ελλάδας με...τερματισμό τη Μαδαγασκάρη
Η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Δεκαετία