Τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στη FAMAR, κορυφαίο πάροχο υπηρεσιών ανάπτυξης και παραγωγής φαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων (CDMO), στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε το Τμήμα Φαρμακευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.). Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιανουαρίου 2023, παρουσία σημαντικών εκπροσώπων της πολιτικής και επιχειρηματικής σκηνής, είχε ως στόχο την ανάδειξη της συμβολής της βιομηχανίας φαρμάκου στην Ελλάδα, τιμώντας εταιρείες που διαθέτουν (υπερ)πεντηκονταετή δραστηριότητα στην ανάπτυξη φαρμακευτικών προϊόντων και έχουν συμβάλει στη αναπτυξιακή πορεία του κλάδου.

Ο κ. Απόστολος Σαγιάκος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της FAMAR στην Ελλάδα παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από τον καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο και μιλώντας για τη διάκριση, σημείωσε: «Πρόκειται για μια μεγάλη τιμή, καθώς η διάκριση αυτή έρχεται να αναγνωρίσει την πολυετή προσπάθεια μας να συμβάλλουμε στην εξελικτική πορεία της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, αλλά παράλληλα φέρει και το βάρος της ευθύνης να συνεχίσουμε να εξελίσσουμε τον κλάδο. Παράλληλα, είναι και μια ευκαιρία να αναδείξουμε την ιδιαίτερη σημασία της διασύνδεσης της φαρμακοβιομηχανίας με την ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και τους νέους φοιτητές που αποτελούν το μέλλον για έναν κλάδο που το ανθρώπινο δυναμικό είναι στην πραγματικότητα και η προστιθέμενη αξία μας για τους πελάτες μας.»

Όπως σημείωσε ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Κ. Δημόπουλος, «οι Φαρμακευτικές Βιομηχανίες που τιμώνται σήμερα έχουν σημαντική και ιστορική προσφορά όλα αυτά τα χρόνια. Έχουν κατορθώσει με την πορεία τους και επενδύοντας στην Έρευνα και την Ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων να αναπτύξουν συνεργασίες με σημαντικούς επιστημονικούς φορείς τόσο στη χώρα μας, όπως το Τμήμα Φαρμακευτικής, όσο και διεθνώς, αποτελώντας ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα δομής που συμβάλλει με το έργο της στην ισχυροποίηση της χώρας γενικότερα και ειδικότερα σε θέματα καινοτομίας».

Υπενθυμίζεται ότι η FAMAR, διαθέτει περισσότερα από 70 χρόνια εμπειρίας και τεχνογνωσίας, υψηλή τεχνολογική εξειδίκευση, πελατο-κεντρική φιλοσοφία και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό. Μέσα από την μακρά της εμπειρία έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη παραπάνω από 120 πελατών για τους οποίους  παράγει ετησίως περισσότερους από 1.700 μοναδικούς κωδικούς προϊόντων που διακινούνται σε 80 χώρες παγκοσμίως, βάζοντας την Ελλάδα στο διεθνή χάρτη της βιομηχανίας φαρμάκου.