Ενημερωτική δράση στη Λίμνη Ευβοίας, ως μέρος των δράσεων για το δημογραφικό και στο πλαίσιο της στήριξης οικονομικά ασθενέστερων ομάδων πραγματοποίησε το μη κερδοσκοπικό Σωματείο για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας και της υπογονιμότητας Be-Live.

Οι δύο ιδρυτές της Be-Live κ.κ. Βασίλης Κελλάρης και Χάρης Χηνιάδης μίλησαν για τον σκοπό της ίδρυσης του Σωματείου και παρουσίασαν το όραμα, τις δράσεις και τις προοπτικές του, σε μία κοινωνία οικονομικής κρίσης, δημογραφικής γήρανσης και υπογονιμότητας. Επιπλέον, ενημέρωσαν το κοινό σχετικά με το πρόβλημα της υπογονιμότητας και πώς οι τεχνικές Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής μπορούν να βοηθήσουν υπογόνιμα ζευγάρια να κάνουν παιδί. Τέλος, οι παρευρισκόμενοι πληροφορήθηκαν για τον τρόπο με τον οποίο ένα υπογόνιμο ζευγάρι που δεν μπορεί να στηρίξει οικονομικά το βάρος της εξωσωματικής μπορεί να κάνει αίτηση και να συμμετάσχει στο πρόγραμμα δωρεάν θεραπειών από το Σωματείο.

Ο κ. Κελλάρης δήλωσε: «Η συμμετοχή μας για ένα μέλλον με λιγότερα προβλήματα υπογονιμότητας και η συμβολή μας στην αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας είναι το βασικό μας κίνητρο για αδιάκοπη και αμείωτη προσπάθεια», ενώ ο κ. Χηνιάδης συμπλήρωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι απέναντι στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει μία πυρόπληκτη περιοχή και είμαστε εδώ να υποστηρίξουμε έμπρακτα».

Στην εκδήλωση, εκτός από τους εκπροσώπους του Διοικητικού συμβουλίου της Be-live, παρευρέθηκε η κ. Κατερίνα Καζάνη, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας και Ιδρυτικό μέλος του Σωματείου, η οποία και αποτέλεσε πυρήνα της οργάνωσης της δράσης, υπό την Αιγίδα του Δήμου Λίμνης - Μαντούδου - Αγίας Άννας. 

Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Γιώργο Τσαπουρνιώτη για τη στήριξη, την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αγγελική Ανδρέου, τους αντιδημάρχους κ. Γιάννη Κατζούρα, Παναγιώτη Αρβανίτη και Αργύρη Λιάσκου, τον Προέδρο της κοινότητας λίμνης Γιάννη Τριανταφύλλου, τον πρώην Δήμαρχο λίμνης κ. Κώστα Μάρκου που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και τον κ. Γιώργο Στέφο, Πρόεδρο τρίτεκνων του δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού. Τέλος, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και παρακολούθησαν ειδικευόμενοι της Μαιευτικής-Γυναικολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας.           

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το ρινικό μικροβίωμα πιθανός διαγνωστικός βιοδείκτης για τη σηψαιμία
Ποιες τροφές είναι αφροδισιακές
'Αρειος Πάγος: Αντισυνταγματική η περικοπή στους μισθούς νοσοκομειακών γιατρών