Η Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία, τη φετινή χρονιά ενισχύει το πλάνο της με καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού με νέα θεματολογία διευρύνοντας έτσι το  κοινό που στοχεύει να φτάσουν τα μηνύματά της.

Έτσι, για πρώτη φορά μιλάει για την Παιδοδερματολογία.

Η καμπάνια, που θα διεξαχθεί όλο τον Απρίλιο, θα μιλήσει στους γονείς για τα θέματα που αφορούν στο δέρμα των νεογέννητων, των βρεφών, των παιδιών ή των εφήβων τους, για τα οποία εκείνοι συχνά δεν γνωρίζουν που θα πρέπει να απευθυνθούν.

Προκειμένου να τους ενημερώσει και να τους εκπαιδεύσουμε πως σε περιπτώσεις δερματολογικών προβλημάτων και παθήσεων, για να αποφύγουν ταλαιπωρίες με λάθος διάγνωση και λάθος θεραπεία, θα πρέπει να απευθύνονται αποκλειστικά στον ειδικό, που όπως όλοι γνωρίζουμε ο ειδικός για τις παθήσεις του δέρματος είναι μόνο ο Δερματολόγος, σχεδιάστηκε μία καμπάνια με ευχάριστο, δροσερό και ανάλαφρο ύφος, όπως ταιριάζει και στην κατηγορία, και με κεντρικό μήνυμα “H Δάφνη ξέρει…”. Όπου η Δάφνη, είναι ένα μικρό, χαριτωμένο κοριτσάκι, που…  γνωρίζει τελικά περισσότερα από κάποιους ενήλικες και ξέρει σε ποιόν πρέπει να απευθυνθεί.

Η καμπάνια προβάλλεται στα social media – Facebook, Instagram και για πρώτη φορά, στο πιο νεανικό και επίκαιρο μέσο, το Tik Tok – μέσω των οποίων θα ταξιδέψει ψηφιακά σε όλη την επικράτεια με videos, posts, reels και stories. Παράλληλα θα τρέξει σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς και με συνέντευξη του Προέδρου της ΕΔΑΕ σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή. Επίσης θα διανεμηθεί δωρεάν έντυπο, που περιγράφει τα πιθανά προβλήματα και τις ασθένειες, που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι γονείς με το δέρμα του παιδιού τους από τη μέρα που γεννιέται μέχρι και την ενηλικίωσή του. Το κανάλι του YouTube και η σελίδα στο Facebook της ΕΔΑΕ θα φιλοξενήσουν επίσης την καμπάνια. Και τέλος, η καμπάνια της Παιδοδερματολογίας και όλες οι σχετικές πληροφορίες θα υπάρχουν στον ιστότοπο της ΕΔΑΕ.

“Η Παιδοδερματολογία,  αυτός ο πολύ σημαντικός τομέας, που ανήκει στη ειδικότητα της Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας, αντιμετωπίζει και θεραπεύει όλα τα δερματικά προβλήματα και τις νόσους για τα παιδιά από την πρώτη μέρα που γεννιούνται μέχρι και την εφηβεία τους, όπως το τοξικό ερύθημα του νεογνού, οι μικρές ή μεγάλες αγγειακές κηλίδες, τα λεγόμενα birthmarks, η γνωστή «νινίδα», η οστρακιά, οι μυρμηκιές, η μολυσματική τέρμινθος, η ατοπική δερματίτιδα, η ψωρίαση, η ακμή κ. ά.”, επισημαίνει με αφορμή την έναρξη της καμπάνιας ο κύριος Ιωάννης Μπάρκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Δερματολογικής  και Αφροδισιολογικής Εταιρείας. Και συνεχίζει λέγοντας ”είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι γονείς ότι, όπως ακριβώς για τους ενήλικες, έτσι και για τα παιδιά σε περιπτώσεις δερματολογικών προβλημάτων και παθήσεων θα πρέπει να απευθύνονται στον μοναδικά υπεύθυνο για το δέρμα  ιατρό, δηλαδή τον Δερματολόγο”.

Και σημειώνει ο κ. Μπάρκης “Η έγκαιρη διάγνωση και σωστή αντιμετώπιση είναι προς όφελος του νεαρού ασθενούς, γιατί δεν χάνεται πολύτιμος χρόνος, που σε κάποιες περιπτώσεις σημαίνει επιπλέον ταλαιπωρία και εκ νέου θεραπεία.”

Κλείνει δε τονίζοντας “Και για παιδιά, κάθε ηλικίας, όπου υπάρχει δέρμα ειδικός είναι μόνο ο Δερματολόγος. Κανείς άλλος! Η Δάφνη ξέρει… Εσείς;”

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα