Οι πονοκέφαλοι από στρες είναι ένα σύμπτωμα που εμφανίζεται σε πολύ κόσμο και μπορεί να κάνει την ημέρα σας πολύ δύσκολη. Στην πραγματικότητα, είναι οι πιο συνηθισμένοι από όλους τους πονοκεφάλους, και ονομάζονται επίσης πονοκέφαλοι τάσης.

Πώς το άγχος προκαλεί πονοκεφάλους;

Το άγχος κάνει τον εγκέφαλό μας να στέλνει σήμα στο σώμα ώστε να γίνουν οι εξής λειτουργίες:

  • Τέντωμα των μυών του λαιμού, των ώμων, του τριχωτού της κεφαλής, του προσώπου και της γνάθου
  • Τρίξιμο των δοντιών
  • Προβλήματα με τον ύπνο
  • Παράλειψη γευμάτων

Οι συναισθηματικοί στρεσογόνοι παράγοντες όπως η κατάθλιψη και το άγχος, καθώς και οι σωματικοί στρεσογόνοι παράγοντες, όπως το παρατεταμένο κάθισμα με κακή στάση ή η καταπόνηση των ματιών, μπορούν επίσης να προκαλέσουν πονοκέφαλο από στρες. Άτομα με αυξημένη ευαισθησία στον πόνο μπορεί να είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν πονοκεφάλους από στρες, ενώ είναι πιο συνηθισμένοι σε ενήλικες γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα νούμερα και στους άνδρες θεωρούνται χαμηλά, σε κάθε περίπτωση.

Συμπτώματα

Η περιοχή του πονοκεφάλου στρες είναι συνήθως γύρω από το πάνω μέρος του κεφαλιού ή εντοπίζεται στις πάνω πλευρές ή στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού. Ο πόνος συνήθως έχει την αίσθηση σαν κάτι να σφίγγεται γύρω από το κεφάλι ή σαν να συμπιέζονται και οι δύο πλευρές του κεφαλιού. Μπορεί επίσης να υπάρχει ευαισθησία στο φως και στον ήχο, αλλά όχι αύρες όπως με τις ημικρανίες. Ο πόνος του πονοκεφάλου από στρες είναι γενικά ήπιος ή μέτριος, όχι σοβαρός. Μπορεί να βρίσκεται στη μία ή και στις δύο πλευρές του κεφαλιού.

Πώς να ανακουφιστείτε από τον πονοκέφαλο λόγω στρες

Η θεραπεία για τους πονοκεφάλους από στρες περιλαμβάνει πρώτα τον εντοπισμό της αιτίας. Μια καλή στρατηγική είναι να κρατάτε σημειώσεις κάθε φορά που έχετε πονοκέφαλο. Παρατηρήστε πιθανούς παράγοντες που προκαλούν άγχος - στέρηση ύπνου, πολλές ώρες εργασίας, παρατεταμένο κάθισμα ή αίσθημα άγχους ή κατάθλιψης. Με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να παρατηρήσετε μια σταθερή σύνδεση μεταξύ ορισμένων περιστάσεων και των πονοκεφάλων σας και μπορείτε να δημιουργήσετε στρατηγικές για να αποφύγετε τα ερεθίσματα ή να είστε πιο προετοιμασμένοι.

Οι τυπικές θεραπείες περιλαμβάνουν:

  • Μη συνταγογραφούμενα παυσίπονα
  • Ανακούφιση της μυϊκής έντασης σε σφιχτές περιοχές του λαιμού και των ώμων με μασάζ και κομπρέσες θερμότητας ή πάγου (εναλλάξ)
  • Τεχνικές χαλάρωσης, όπως ο διαλογισμός
  • Ασκήσεις βαθιάς αναπνοής
  • Γυμναστική
  • Ψυχοθεραπεία για μείωση του στρες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα
ΕΜΑ: Θετική γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας σε 8 φάρμακα - Ποια είναι