Το hangover δεν είναι άγνωστο σε οποιονδήποτε έχει πιει κάποτε λίγο παραπάνω. Ο πονοκέφαλος, η ναυτία, η κούραση και το πιάσιμο είναι λίγα μόνο από τα ιδιαίτερα ενοχλητικά συμπτώματα που προκαλούνται στο σώμα μας όσο διαχειρίζεται και τις τοξίνες του αλκοόλ, αλλά και τον κακό ύπνο που προκαλεί συνήθως το ποτό.

Και αν έχουμε κάτι να κάνουμε το επόμενο πρωί; Αυτές είναι μερικές συμβουλές για να νικήσουμε το hangover που όντως λειτουργούν - και μερικές που καλό θα ήταν να αποφεύγετε.

Πολύ νερό, και γρήγορα

Ένα δροσερό ποτήρι νερό με το που ξυπνήσετε θα σας βοηθήσει να συνέλθετε, και μετά ίσως ακόμα ένα. Η αφυδάτωση κρύβεται πίσω από αρκετά από τα συμπτώματα της μέθης και του hangover, συνεπώς είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε.

Αν μπορείτε, δώστε του λίγο χρόνο

Καλώς ή κακώς, δεν θα μπορέσετε να γίνετε άμεσα "καλά". Ακόμα κι αν πρέπει να πάτε στην δουλειά σας. Ίσως το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να κάτσετε σπίτι εκείνη την ημέρα. Εναλλακτικά, αν δεν έχετε αυτή την πολυτέλεια, θα πρέπει απλώς να βάλετε τα δυνατά σας.

Φάτε λαχανικά και φρούτα

Ένα βαρύ πρωινό δεν είναι η κατάλληλη επιλογή. Το στομάχι σας ήδη αισθάνεται παράξενα επειδή πρέπει να επεξεργαστεί το αλκοόλ. Συνεπώς οτιδήποτε λιπαρό του προσφέρετε δεν θα βοηθήσει την κατάσταση. Οι καλύτερες τροφές εδώ είναι φρούτα και λαχανικά που θα τονώσουν φυσικά τα επίπεδα ενέργειάς σας αλλά - κυρίως - θα σας προσφέρουν έξτρα νερό.

Τι θα ήταν καλό να αποφύγετε

Ο καφές ίσως χειροτερεύσει την κατάσταση

Η καφεΐνη θα μπορούσε να σας ξυπνήσει, αλλά ο καφές είναι διουρητικός και θα σας αφυδατώσει ακόμα περισσότερο. Επιπλέον, υπάρχει η πιθανότητα να κάνει τον πονοκέφαλό σας χειρότερο.

Το επιπλέον αλκοόλ δεν θα κάνει την μετάβαση πιο εύκολη

Είναι μύθος το ότι μία μικρή ποσότητα αλκοόλ και στο πρωινό θα σας βοηθήσει να εξομαλύνετε την διαδικασία του hangover. Όχι, μάλλον την κάνετε ακόμα πιο αργή και βασανιστική.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Βλεφαροπλαστική: Σε ποιον γιατρό θα πρέπει να απευθυνθείτε
Eπικίνδυνες oι επεμβάσεις έναν χρόνο μετά από καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό
Μ. Χειμώνας στην ημερίδα του iatronet.gr: Παγκόσμιο φαινόμενο οι ελλείψεις φαρμάκων